Halkbank'a 49 Milyar Dolar ceza geldi mi! İşte açıklama

Halkbank'a 49 Milyar Dolar ceza geldi mi! İşte açıklama

Halkbank, ABD tarafından 49 milyar dolar para cezası kesildiği iddialarına açıklama yaptı

Halkbank'a 49 Milyar Dolar ceza geldi mi! İşte açıklama
16px
24px
25.05.2018 00:02
ABONE OLgoogle

Sosyal medyada, "Zarrap davası sonucu olarak ABD Halkbank'a 49 milyar dolar ceza kesmiş. AKP 15 kişilik bir heyeti ABD ye yollayıp bunun seçim sonunda açıklanması için pazarlığa göndermiş! Bu ödenmezse uluslararsı sistemden atılmamız gündeme gelebilirmiş!" şeklinde haberler yayılması üzerine bankadan yalanlama...

ABD’de İran ambargosunun delinmesine ilişkin davada eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın suçlu bulunmasının ardından basında çıkan "Halkbank'a ceza kesileceği" ile ilgili iddialara yazılı açıklama geldi. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlandı: 

"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından Bankamıza önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı anlaşılmaktadır.  

16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada Bankamız taraf olmadığı gibi Mahkeme tarafından Bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır.

ABD'nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumlar tarafından da Bankamıza iletilen herhangi bir ceza bildirimi söz konusu değildir.

Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan Bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte sosyal medya hesapları üzerinden haksız haber ve yorumların yapılması Bankacılık Kanununun "İtibarın Korunması" başlıklı madde hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur."

32 AY HAPİS CEZASI 

ABD’de İran ambargosunun delinmesine ilişkin davada suçlu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atilla ambargonun delinmesi ve 1 milyar dolarlık petrol gelirinin aklanarak ABD finans sistemine sokulmasına yardım etmekten suçlu bulunmuştu.

16 Mayıs günü ABD’nin New York şehrinde görülen davada Hakim Richard Berman, Atilla’yı sistemin çarklarının bir dişlisi ve zaman zaman da gönülsüz bir işbirlikçisi olarak tanımlamıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan karar sonrası yapılan açıklamada Atilla’nın "kurgudan ibaret bir süreç sonunda suçsuz olduğu halde mahkum edildiği" belirtilmişti. 

İŞTE SOSYAL MEDYADA YAZILANLAR

 

?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Mayıs 2018
?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Mayıs 2018
?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Mayıs 2018
?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Mayıs 2018
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde