Halkbank Makedonya'da banka alıyor

Halkbank Makedonya'da banka alıyor

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Makedonya'da banka aldıklarını açıkladı

Halkbank Makedonya'da banka alıyor
16px
24px
11.02.2011 12:26
ABONE OLgoogle

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ''Makedonya'da IK Bank'ın devir alma işlemlerinin sonuçlanması eli kulağındadır. Her an için olabilir'' dedi. 

     Aydın, bankanın 2010 yılı finansal sonuçları ve 2011 yılı beklentilerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılında 1,6 milyar liralık net karın yüzde 23,3'lük artışla 2 milyar 10 milyon liraya çıktığını belirterek, bankanın 2011 yılı karının 2010 yılı karına yakın bir düzeyde gerçekleşeceğini bütçelediklerini kaydetti. 

     Gelirlerinin büyük kısmının kredi işlemlerinden kaynaklandığını, dolayısıyla net karı kredilerden elde ettikleri faizle gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, reel sektörü finanse ettiklerini, aktif kalitesini iyi yönettiklerini vurguladı. 

     Gelirin yüzde 62'lik bölümünün kredilerden, yüzde 38'inin menkul kıymetlerden oluştuğunun altını çizen Aydın, 2009'da yüzde 32,5 olan özkaynak karlılığının 2010'da yüzde 30,5 olduğunu söyledi.
     Sektördeki özkaynak karlılık oranının yüzde 20 olduğuna dikkati çeken Aydın, bunun, Türkiye'de bankaların hala para kazandığının göstergesi olduğunu ifade etti. 

     Hüseyin Aydın, Halkbank'ın 2009 yılında 12 bin 505 olan çalışan sayısının 2010'da 13 bin 450'ye yükseldiğini, şube sayısının 665'den 705'e çıktığını, 40 yeni şube açtıklarını bildirdi. 
     
     ''50 YENİ ŞUBE AÇACAĞIZ''
     
     2011 hedeflerini de aktaran Aydın, şöyle devam etti:
     ''Kredilerde yüzde 25'lik büyüme hedefliyoruz. Tahvil bono ihracını sektörün bazı oyuncuları yaptı. Piyasa koşulları uygun olursa biz de yapmayı düşünüyoruz. Makedonya'da IK Bank'ın devir alma işlemlerinin sonuçlanması eli kulağındadır. Her an için olabilir. Bu yıl 50 adet yeni şube açacağız. İstanbul'a gelme hususunda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketimiz start verdi. 2000'li yılların teknolojisinden yararlanarak en kısa sürede İstanbul'a gelip Ankara-İstanbul arasındaki operasyon giderlerimizi asgari düzeye indireceğiz.'' 

     Aydın, Makedonya'daki hedeflerine ilişkin bir soru üzerine, ''Makedonya'da hem KOBİ'lerle çalışacağız, hem de bireysel yapacağız. İlk aşamada ilk 5'e, ikinci aşamada ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. İnsan kaynağımız ve Türkiye'deki deneyimimizi oraya taşıyacağız. Girdiğimiz ülkenin iyi bankalarından biri olacağız'' dedi. 
     
     ''TAŞINMA SÜRECİ 2-3 YILDA SONUÇLANABİLİR''
     
     Ticari banka olup Ankara'da kalan bankalardan biri olduklarına işaret eden Aydın, taşınmanın İstanbul'daki pazar paylarına olumlu katkı yapacağına inandıklarını vurguladı. Aydın, taşınmayla ilgili sürecin 2-3 yıl arasında sonuçlanabileceğini, bununla ilgili bütün işlemlerin bankanın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi tarafından yerine getirileceğini söyledi. 

     Halkbank Genel Müdürü Aydın, bir soru üzerine, tahvil ve bono ihracıyla ilgili Genel Kurul'dan izin alacaklarını, piyasa koşulları ve maliyetler uygun olduğu takdirde tahvil ihracıyla birinci aşamada 2 milyar liraya kadar, ikinci aşamada bir o kadar daha borçlanabileceklerini bildirdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde