Halkalı - 3. Havalimanı metro ihalesi aynı gruba mı verilecek!

Halkalı - 3. Havalimanı metro ihalesi aynı gruba mı verilecek!

Hat 27 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan oluşması planlanıyor. Proje bedeli konusunda okurlarımızı aydınlatalım: 3 milyar 631 milyon TL. Buraya kadar sorun yok.

Halkalı - 3. Havalimanı metro ihalesi aynı gruba mı verilecek!
16px
24px
18.02.2018 08:28
ABONE OLgoogle

Yapılmamış ihalenin sonucunu konuşmak

3. havalimanının çabuk bitmesi, hayat memat meselesi.

26 Şubat’ın, 29 Ekim 2018’e ötelenmesi bir yere kadar. Gerçi şubatta da bir seramoni yapılacakmış ama tam açılış için üçüncü bir erteleme asla istenmiyor. Zira gerçekte hayat memat meselesi olan, 2019 seçimleri.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi, özü itibarıyla “başkanlık” oylaması niteliği taşıyor. 3. havalimanı böyle bir oylamanın, güçlü propaganda araçlarından biri olacak. Seçmen konsolidasyonunda kullanılan milliyetçilik hamasetinde taşıyıcı fonksiyon üstlenecek.  Nihat Özdemir'in korktuğu başına geldi.. Metro hattı üçüncü havalimanının açılışa yetişmiyor...

Bakın iktidardan bir kişi çıkıp inşaat sahasında işçilerin telef olurcasına ölmesine “yazıktır günahtır, şehittir” bile demiyor. Bu insani itirazı yapabilmek bile cesaret konusu haline geldi. İstanbul kentini 3. havalimanına bağlayacak metro hatları da bu fasıldan aynı önemi haiz.

Malum, Gayrettepe - 3. Havalimanı metrosunu 1 milyar Avro bedelle Kolin- Şenbay ortaklığı yapıyor.  Milyar Euroluk ihaleyi kim kazandı?

(Şenbay’ın Bayburt Grup bünyesinde olduğunu bir kez daha hatırlatalım.)

Şimdi Halkalı - 3. Havalimanı hattı gündemde.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, geçenlerde bu hattın da kısa sürede ihale edileceğini açıkladı.

Hat 27 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan oluşması planlanıyor.  İptal edilmeyen tek metro ihalesi hangisi?

Yaklaşık proje bedeli konusunda okurlarımızı aydınlatalım: 3 milyar 631 milyon TL. Buraya kadar sorun yok.

Şimdi bakacağız. Bu hat davet yöntemiyle mi yapılacak? Davet yöntemiyle yapıldığında Gayrettepe - 3. havalimanını yapan ikiliye mi verilecek diye?

Müteahhitlik sektörü oyuncuları “konuşuyor” çünkü. Bu hattı da Kolin ile birlikte Aga Enerji’nin alacağı. Aga’nın Şenbay ile kardeş olduğunu, Bayburt grup bünyesinde olduğunu anımsatalım.

Bekleyip görelim.

Çiğdem Toker/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde