Halka acı fatura kızına tatlı kıyak!

Halka acı fatura kızına tatlı kıyak!

Rum Kesimi'nde Lider Nikos Anastasiadis'in yakınlarının yurtdışına para kaçıran şirket ve bireyler listesinde yer alması gündeme bomba gibi düştü.

Halka acı fatura kızına tatlı kıyak!
16px
24px
02.04.2013 08:24
ABONE OLgoogle

Güney Kıbrıs'ta banka mevduatlarına getirilen yüzde 60 vergiden 1 hafta önce 4.5 milyar euro yurtdışına kaçırılmıştı. Lider Anastasiadis'in damadının da 21 milyon euro'yu Londra'ya kaçırdığı haberi bomba etkisi yaptı

Batmanın eşiğindeki Güney Kıbrıs Kesimi'nde Lider Nikos Anastasiadis'in yakınlarının yurtdışına para kaçıran şirket ve bireyler listesinde yer alması gündeme bomba gibi düştü. Yunan basınında önceki gün yurtdışına 4.5 milyar euro kaçıran 132 şirket ve bireyin listesi yayınlandı. Ancak listede Anastasiadis'in kızı Elsa Anastasiadis Loutsios'un eşine ait olan A.Loutsios & Sons şirketinin yer alması skandal olarak değerlendirildi.

Damadın şirketi listede

Kıbrıslı Haravgi gazetesinin manşetinde verdiği haberde, AB'nin darboğazdaki Rumlar'a 10 milyar dolarlık kurtarma paketi teklifi nedeniyle Rumların bankalardaki 100 bin euro üzerindeki hesaplara yüzde 60 vergi uygulamasından 3 gün önce A.Loutsios & Sons şirketinin Laiki Bank'taki 21 milyon euro'sunu Londra'daki bir bankaya kaçırdığına yer verildi. Şirketin AB'nin 15 Mart tarihli kararından 3 gün önce para çıkışı yaptığı kaydedildi. Elsa'nın eşi, İngiltere'ye kaçırdığı paraları sayesinde 12.6 milyon eurosu'nu kurtardı.

Rus mağdurlara ahlaksız teklif

Rum Komünist AKEL Partisi'ne yakınlığıyla bilinen gazetenin verdiği haber için parti sözcüsü Stavros Evagorou, "Lider Anastasiadis'in yakınlarının AB anlaşması öncesi 12-13 Mart tarihlerinde 21 milyon euro'yu yurtdışına kaçırdığı kaydedilmiştir" açıklamasında bulundu. Listedeki isimler için araştırma başlatılacağı açıklandı.

Olayla ilgili açıklama yapan Anastasiadis ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Bu, aileme yakın olan şirket ve bireylerin alnına leke sürmek adına yapılan bir olaydır. Aynı zamanda ülkeyi iflasa sürükleyenlerin insanların dikkatlerini başka bir noktaya toplamak için yaptıkları bir girişimdir" dedi.

Güney Kıbrıs'taki krizin Rus mağdurlarından iş adamı Sergei Tyulenev, Rum bankalarını iflasa sürükleyen karar öncesi, 200 bin euro karşılığında bankadaki 1 milyon euro'sunu kaçırabileceği teklifini aldığını açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde