Halk TV’de paravan açılıyor! Kim bu paravan patron?

Halk TV’de paravan açılıyor! Kim bu paravan patron?

Mahiroğlu'nun İstanbul Beylikdüzü'nde kardeşleriyle birlikte ortak olduğu Özdemir Üç Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketinde Vergi Denetim Kurulu inceleme yapıyor. ***

Halk TV’de paravan açılıyor! Kim bu paravan patron?
16px
24px
24.06.2020 05:20
ABONE OLgoogle

Dilek Güngör'ün köşe yazısından alıntı

Halk TV’de paravan açılıyor

Geçtiğimiz hafta CHP'nin eski kanalı Halk TV'nin hülleli satışının perde arkasını dile getirdiğim yazı epeyce ses getirdi.

Öyle ya...

Geçen yıl sonunda İngiltere'den bir işadamı geldi, daha önce Deniz Baykal ve kızı Aslı Baykal'a ait olan kanalı çuval dolusu parayla aldı, o dönemde adı her yerde çıktı, ama kayıtlarda izine rastlanmadı...  Halk TV'ye paravan patron! MASAK, FETÖ izini araştırıyor Cafer Mahiroğlu'nun isminin satışla ilgili resmi hiçbir kayıtta geçmemesi, televizyonun sahibinin Mahiroğlu'nun eniştesi (Süleyman Özen), yönetim kurulunun ise Mahiroğlu'nun ikinci eşinden baldızı (Armağan Küçük) ve eşinin teyzesinin kızı (Mediha Burumoğlu) oluşması kafaları karıştırıyordu. Üstelik, İngiltere'deki şirketlerin mali durumu da malum...  Halk TV, Cafer Mahiroğlu’na satıldı ***

Şimdi herkes şunu soruyor:
Kim bu paravan patron?
Arkasında kim var?
Borç batağındaki şirketlerle bu değirmenin suyu döner mi? 

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) konuyu mercek altına aldığını biliyorum. Mahiroğlu'nun İngiltere'deki 'bağları' (!) araştırılıyor. Arkasından kim çıkacak, merakla bekliyorum!
Bir koldan İngiltere'deki bağlantılar araştırılırken, diğer koldan da Türkiye'deki şirketiyle ilgili denetim başlamış durumda...

Öğrendiğim kadarıyla, Mahiroğlu'nun İstanbul Beylikdüzü'nde kardeşleriyle birlikte ortak olduğu Özdemir Üç Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketinde Vergi Denetim Kurulu inceleme yapıyor.

***

Kayıt dışı faaliyetler, hesaplar, defterler, belgeler soruşturuluyor.

Daha önce Özdemir olan soyadını İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 11 Eylül 1989 tarihli ve 1989/315-E sayılı kararıyla değiştiren Cafer Mahiroğlu, Özdemir Üç Tekstil'de üç (İbrahim, Mustafa, Hasan) kardeşiyle ortak... 2009'da kurulan şirket tekstil işleri yapıyor. (Hatta hatırlarsınız, geçtiğimiz günlerde CHP'li İzmir Büyükşehir ve Bolu belediyelerinin 'maske ihalesi'yle gündeme geldi. İki belediye 'kullan at' adıyla bilinen maskelerden 1 milyon liralık siparişi Mahiroğlu'nun kardeşleriyle birlikte ortak olduğu şirkete davet usulüyle verdi.) Halk TV'nin satışında hüllle! TV bakın kime satıldı? Eminim ki, çift taraflı incelemeler sonuçlandığında Halk TV'deki paravan açılacak. O zaman CHP'nin eski kanalının gerçek sermayedarı ve oyun planı gün yüzüne çıkacak!

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde