Halk Bankası'ndan KOBİ'lere cevap

Halk Bankası'ndan KOBİ'lere cevap

Halk Bankası, Anadolu yaklaşımında KOBİ'lere zorluk çıkardığı yönünde çıkan haberlere cevap verdi

Halk Bankası'ndan KOBİ'lere cevap
16px
24px
05.05.2007 15:34
ABONE OLgoogle

Anadolu Yaklaşımı çerçevesinde borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili uygulamanın başlayabilmesi için gerekli sürecin 5 Nisan 2007'de tamamlandığı ve Halk Bankasına bu konuda başvuran borçlu sayısının 12 olduğu bildirildi.

Halk Bankası'nın, Anadolu yaklaşımında KOBİ'lere zorluk çıkardığı yönünde basına yansıyan haberlere ilişkin olarak bankadan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, kuruluş amacı ve varlık nedeni olan KOBİ'ler ile küçük esnaf ve zanaatkarın her zaman yanında yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, bankanın hedef müşteri kitlesi ile uyumlu olmak üzere, geri ödeme sorunu yaşayan KOBİ'lerin yasal takibe düşmüş olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasında sürekli ve yapıcı olarak aktif çaba gösterdiği ve 2003 yılından beri çeşitli borç yapılandırma uygulamaları geliştirildiği ifade edildi.

Halk Bankasının bu uygulamalardan edindiği tecrübe ve bilgi birikimini tüm finansal sektörle paylaşarak, Anadolu Yaklaşımı olarak adlandırılan yapılandırma uygulamasının geliştirilmesine aktif katılım sağladığı belirtilen açıklamada, konuyla ilgili 5569 sayılı yasanın 31 Aralık 2006 tarihinde yayınlandığı, ancak uygulamanın başlayabilmesi için gerekli sürecin 5 Nisan 2007 de tamamlanabildiği bildirildi.

''Bankamıza Anadolu Yaklaşımı için şu ana kadar başvuran borçlu sayısı 12 adettir'' denilen açıklamada, bu başvurulardan bilgi ve belge eksikliği olan 9 adet başvurunun sahibine bilgi verilerek eksiklerin giderilmesinin istendiği, diğer 3 firmanın taleplerinin ise değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Anadolu Yaklaşımı, yasa ve yönetmelikle genel çerçevesi belirlenmiş bir yapılandırma programı olup, finansal açıdan son derece etkili sonuçlar verebileceği düşünülen bir uygulamadır. KOBİ'lerimizin bankamıza olan ve takibe intikal etmiş olan kredi borçlarının yapılandırılarak ekonomiye yeniden kazandırılmaları ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine destek olabilmek için, gelecek tüm talepler yapıcı bir şekilde değerlendirilmeye devam edilecektir.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde