Halis Toprak'ın 14 yaş kriteri

Halis Toprak'ın 14 yaş kriteri

Kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan ile evlenen Toprak'tan yeni kriter..

Halis Toprak'ın 14 yaş kriteri
16px
24px
06.11.2009 05:02
ABONE OLgoogle

Kalp damarına stent takılan Halis Toprak, "Yerimde kim olsa hastalanırdı" dedi ve ekledi: Önce Doğu'da 14 yaşında kızların evlenmesini önlesinler

Kalp damarında daralma tespit edilen ve yapılan operasyonla stent takılan 71 yaşındaki işadamı Halis Toprak, hastanede kendisini ziyaret eden SABAH muhabirine konuştu:

"Beni TMSF bu hale getirdi." TMSF'nin mal varlığına el koyması, 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade ile evliliği ve son olarak da kayınpederinin açıklamaları yüzünden uzun süredir gündemin ilk maddelerinden biri olan Halis Toprak, önceki gün anjiyo için Amerikan Hastanesi'ne gitti. Anjiyo sırasında kalp damarında daralma tespit edilen Toprak'a stent takıldı.

Operasyonun ardından yoğun bakıma alınan işadamı, dün sabah Kardiyoloji Servisi'ndeki odasına götürüldü. Toprak'ın hastanedeki ilk ziyaretçisi ise SABAH muhabiri Mesut Altun oldu. Doktorundan izin alarak görüştüğümüz Halis Toprak, son dönemde yaşadığı olaylardan olumsuz etkilediğini ve bunun kalbini zorladığını söyledi. Hastaneye düşmesinden ötürü, tüm malvarlığına el koyan TMSF'yi sorumlu tutan Toprak, "Beni TMSF bu hale getirdi. Bunlar kimin başına gelse yatağa düşerdi. Yaşadığım son süreç beni çok yordu. Ama adaletin yerini bulacağından eminim" dedi.

'YARDIM İSTESE, EDERDİM'

Halis Toprak'ın kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan Tağızade ile olan evliliği konusundaki yorumu ise "Benim resmi olarak karımdır. Başkalarını ilgilendirmez. Ben Halis Toprak olduğum için bu kadar üzerinde duruluyor. Doğu'da, Güneydoğu'da 14-15 yaşında kızlar evlendiriliyor. Önce onları durdursunlar" şeklinde oldu.

Kayınpederinin "Ya 5 bin TL'yi getir ya kızımı ver" açıklamasına ilişkinse şöyle dedi: "Bana mektup yazıp yardım istedi. Ufacık bir söz versem, elli kere tutardım. Eşim de bunlara çok üzülüyor." Kısa süre içinde taburcu olacağını belirten Toprak, Liceli hemşerilerine de "Beni merak etmeyin. Çok iyiyim. Tüm sorunların üstesinden geleceğim" diyerek mesaj gönderdi.

Eşi Halis Toprak'ı bir an olsun yalnız bırakmayan eşi Nazlıcan Tağızade ise hastane çıkışında sorularımızı yanıtlamayıp objektifimize gülümsemekle yetindi.

Mesut Altun/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde