Halis Toprak'a bir şok daha

Halis Toprak'a bir şok daha

Mallarıne el konulan Halis Ağa işçi parasıyla Turgut'a 2.3 milyon dolara villa almış

Halis Toprak'a bir şok daha
16px
24px
13.01.2010 06:05
ABONE OLgoogle

Halis Toprak'ın oğlu Turgut'a 2.3 milyon $'a aldığı villaya el konulması gündemde. Nedeni ise evin şirket parasıyla alınması

Toprakbank'ın zararı nedeniyle mallarına el konulup satılan Halis Toprak, şimdi de oğlu Turgut Toprak'a hediye ettiği 2.3 milyon dolarlık villa nedeniyle sıkıntıya girdi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bu villanın şirket kaynakları kullanılarak alındığını ortaya çıkardı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e yazdığı mektuplarla dikkati çeken Halis Ağa'nın, villayı aldığı dönemde şirketlerinde çalışan işçilerin maaşlarını ise "kaynak yok" diyerek ödemediği belirlendi.

HESAPLAR ORTAYA ÇIKTI

TMSF, protokole uygun hareket etmemesi üzerine 2009 yılının Ağustos ayında grup şirketlerine el koymuştu. Şirketlere el konulmasının ardından, Toprak Grubu şirketlerinin başta personel olmak üzere, birçokkişi ve şirkete borcu bulunduğu belirlendi. Öncelikle işçilerin alacaklarını ödeyen TMSF, şirketlerin piyasaya olan borçlarını da ödemeye başladı.

TMSF uzmanları, şirketlerde yaptığı incelemelerde ilginç sonuçlara ulaştı. Yapılan incelemelerde, Halis Toprak'ın personelin maaşlarını ödemeyerek, boşandığı ikinci eşinden olan Özlem Özkan'dan olan Turgut Toprak'a villa aldığı belirlendi.

El koyma hakkı doğdu

Bankacılık Kanunu'na göre, Halis Toprak'ın şirketlerinden kaynaklarını kullanarak satın almış olduğu menkul ve gayrimenkullere TMSF tarafından el konulabiliyor. Yasaya göre, Toprak şirketlerinin kaynaklarının kullanılarak satın alınan villaya da el koyma hakkı doğmuş oldu. TMSF uzmanları da, şirket hesabından alınan villayla ilgili çalışma başlattı.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde