Halis Ağa'dan Başbakan Erdoğan'a mektup

Halis Ağa'dan Başbakan Erdoğan'a mektup

Halis Toprak, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak bakın ne istedi?

Halis Ağa'dan Başbakan Erdoğan'a mektup
16px
24px
02.03.2011 10:34
ABONE OLgoogle

İşte Halis Toprak'ın Başbakan Erdoğan'a ithafen yazdığı mektup...

Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan,
 
TMSF, Bozüyük’te 182 bin metrekare arsası ve üzerinde 62 bin metrekare fabrika binası olan; ayrıca 3 fabrikanın lojmanları ve camisi bulunan Toprak Sağlık Gereçleri fabrikasını 9 milyon 100 bin Dolar'a satıyor. Orası asgari 500 milyon Dolar'dır. Ben, dünya tarihinde cami satanı görmedim. Dünya tarihinde hiçbir hükümet başkanının döneminde kimsesizler çocuk yurdu satılmamıştır. Yetim ve şehit ailelerinin 2 yaşındaki çocuklarının yuvası satılmamıştır. İbadet yeri olan Camii, yine hiçbir hükümet başkanının devrinde satılmamıştır. Şunu kesinlikle ifade edeyim ki sizin de haberiniz olsa satılmazdı.
Benim TMSF’ye borcum yoktur, çok büyük miktarda alacağım vardır. Danıştay’ın kararı ile de bu alacağım tescillenmiştir. Danıştay, tüm mallarımın satılmasına sebep olan işlemlerin hukuka aykırılığını tespit etmiş, TMSF’den alacaklı olduğumu belirtmiş ve söz konusu işlemlerin yürütmesini durdurmuştur.
 
Bu nedenle sizden iki tane isteğim vardır: Birincisi, TMSF’nin Toprak Grubu malları için yaptığı satışların durdurulmasıdır. İkincisi ise TMSF Eski Başkanı Ahmet Ertürk ve halefi Şakir Ercan Gül’ün görevlerine son verilerek, görevde oldukları süre içinde yaptıkları hukuka aykırı işlerden dolayı bağımsız uzman kuruluşlar marifetiyle incelenmeleri ve daha sonra da yargılanmaları için yargıya teslim edilmeleridir.
 
Bu taleplerimi dikkate alacağınıza inancım tamdır.
 
Saygılarımla
 
Halis TOPRAK

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde