Halıcının çocukları nasıl marka oldu

Halıcının çocukları nasıl marka oldu

Halıcının çocukları mobilya işine girerek yeni bir tarz geliştirdiler ve hızla marka oldular. İşte o yeni fikir...

Halıcının çocukları nasıl marka oldu
16px
24px
21.10.2008 12:45
ABONE OLgoogle

Son günlerde mobilya sektöründe adından sıkça sözettiren Cardin Mobilya'nın öyküsü oldukça ilginç.

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker; Cardin Mobilyanın doğuşunu şöyle anlattı; "Bizim öykümüz dedemin Niğde'nin Koyunlu köyünden büyük illere halı satmak için memleketinden ayrılmasıyla başlıyor. Seyyar halı ticaretinden sonra yerleşik düzene Eskişehir'de geçiyor. 35 senedirde bu ilde ticaret yapıyoruz" dedi.

Teker; halıcılıkla başlayan ticari hayatlarına daha sonra mobilya bayiliği, otomotiv ve petrol ürünleri satışı da ilave ettiklerini söyledi.

Dedesi ve babasının vefatından sonra iki amcası ve yeğenleriyle elele vererek işleri daha da büyüttklerini belirten Teker, "Büyüklerimizin yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz" diyor.

Mobilyada ilk olarak Eskişehir'deki mağaza sayısını 8 adet çıkarmak olduğubu kaydeden Teker, "Bunun yanı sıra toptan halı pazarlama ve mobilya dağıtımı işi bize bölgede pazarlama deneyimi kazandırdı. Müşteri portföyümüz arttı. Mobilya bayiliğini bırakıp kendi fabrikamızı kurma kararını aldık. Bu konuda bizi en çok cesaretlendiren perakendecilikten gelmemiz oldu.

2006 yılında temelini attığımız fabrikamızı 2007 Temmuzunda üretime başlattık. Bir yıl gibi kısa bir sürede ürün gamımızı tamamladık. Mobilya mağazası açacak bütün gruplarımız ve model seçeneklerimizi oluşturduk. Bu kadar kısa sürede çabuk yol almamızın sebebi ARGE çalışmalarına verdiğimiz önemle, fabrika kurulumunda, makine seçiminde ve üretim sürecinde tecrübeli ve deneyimli kişilerden danışmanlık desteği almamızdır" dedi.

Teker; 65 bin açık 25 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını belirterek, " Tek vardiyada ayda 1500 adet maksi takımı, 4500 baza, 500 adet salon takımı, 5000 adet yatak, 750 takım panel mobilya, yemek odası takımı, yatak odası takımı,  genç odası takımı ve TV üniteleri üretim kapasitesine sahibiz. Tesisimiz entegre olup yay üretimini de kendi bünyemizde gerçekleştirmekteyiz.
Tüm modellerimizi, tasarımlarımızı ve arge çalışmalarımızı kendi kurduğumuz birimizdeki deneyimli arkadaşlarımız yürütmektedir" diye konuştu.

KUTUYLA HIZLA MARKA OLDU

Teker, mobilya sektöründe hızla büyümelerindeki önemli bir detayı da anlattı. Teker konuşmasını şöyle sürdürdü;

"İlk yaptığımız icraatlardan birisi bütün grupları maksi takımı da dâhil olmak üzere karton kutuya koyup sevk etmek oldu. Böylece Türkiye'de bir ilke imza attık. Ürünlerimizi karton kutuya koymamızın bize sağladığı en büyük artı satış sonrası servis hizmeti ile az karşılaşmamız oldu. Ürünlerimizi tüketiciye hasarsız olarak teslim ettik"

Yurtdışına da ihracat yapmaya başladıklarını belirten Teker, "İstanbul'da gerçekleşen İMOB 2008 fuarına katıldık. Burada ciddi dönüşler aldk. Ciddi bir şekilde yurtdışı piyasasından talepler aldık.  Belçika,  Yunanistan, İran, Mısır, Kuzey Irak'la ihracat yapmaya başladık. Bundan sonra üretimimizin %30 luk bölümünü ihraç etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Teker; yurtiçinde de bayilik yapılanmasının hızla devam ettiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin her bölgesine bayilikler vereceğiz. Bu yatırımı yaparken kendimize koyduğumuz öncelikli hedef bu sektörde ilk 5 firma arsına girmek ve dünya firması olmaktır" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde