Haliç Köprüsü'nde faciadan dönüldü

Haliç Köprüsü'nde faciadan dönüldü

Haliç Köprüsü'nün orta şeridi Balat girişinde bağlantı yerlerindeki ayrılma nedeniyle Mecidiyeköy istikametinde trafiğe kapatıldı.

Haliç Köprüsü'nde faciadan dönüldü
16px
24px
22.05.2012 11:12
ABONE OLgoogle

Haliç Köprüsü’nün orta şeridi Balat girişindeki ayrılma nedeniyle Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı. Sabah 09.15 sıralarında Haliç Köprüsü ile E-5 Karayolu’nu birbirine sabitleyen bölümde kopma meydana geldi. Bariyerlerdeki vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü çökmenin olduğu yere uzmanlar gönderdi. Ayrııntılı açıklamanın yapılması bekleniyor.

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Okmeydanı yönünün trafiğe kapatılması sonrasında köprü girişinde yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler alternatif yollara yönlendirilirken E5 karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu Ayvansaray’dan Atatürk Havalimanı kavşağına kadar uzamış durumda.

Metrobüs seferlerinde ise herhangi bir aksama şu an için söz konusu değil.

2009'DA DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILMIŞTI

2009 yılında Haliç Köprüsü’nde Ağustos ve Ekim ayları arasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmıştı.

AHMET VEFİK ALP: “TEMELLERDE ÇÖKME OLMUŞTUR”

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopma olayı ile ilgili hurriyet.com.tr’ye “Bu durum köprünün çöken kısmında temellerinde bir çökme olduğunu gösteriyor” dedi.

Birbirinden ayrılan kısmın kaç santim olduğunu şimdilik bilmediğini ifade eden Prof. Dr. Alp, “Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde