Hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen: Hedef gösterilmekten korkmuyorum

Hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen: Hedef gösterilmekten korkmuyorum

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Müjdat Gezen, "Hedef gösterilmekten korkmuyorum" dedi.

Hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen: Hedef gösterilmekten korkmuyorum
16px
24px
24.12.2018 07:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'darbe çağrısı' yaptıklarını ileri sürdü. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Akpınar ve Gezen'in konuk olduğu Halk TV'deki programda sarf ettiği ve tepki çeken sözleri üzerine harekete geçti.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen ve Akpınar hakkında önceki gün 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.   Erdoğan: Sanatçı müsveddeleri beni ipe götürecekmiş, bunun bedelini ödeyecekler

Savcılığın soruşturma kararının ardından Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a konuşan Müjdat Gezen, soruşturma açılmasını anlamsız bulduğunu belirterek "Bundan birkaç gün önce sanatçılara ödül veren Erdoğan, ‘sanatçılar özgürdür, bağımsızdır sansür edilemez' demişti. Bir gün dediği bir gün dediğini tutmaz ise yapılacak bir şey yok. Biz sonuna kadar eleştiri hakkımızı kullanırız. Biz sanatçıyız. Eğer bu ülkede Erdoğan'ın dediği gibi sanat ve sanatçılar özgürse eleştirme hakkım her zaman vardır. O benim vatanseverliğimi Kadıköy'de oturduğum için yargıladı. Orada oturanların ‘kaymak tabaka' olduğunu ve Türkiye parçalansa kıllarını kıpırdatmayacağını söyledi. Benim vatanseverliğimi eleştiriyor. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Hiç kimseye böyle bir hak vermiyorum" dedi. 

Türkiye'de idamın kalktığını ancak Erdoğan'ın istediğini söyleyen Gezen, şöyle devam etti:

"Onlar idamı savunurken biz karşı çıkıyoruz. Cumhurbaşkanı da bilir, bu işler Türkiye'den kalktı. Durmadan ‘İdamı getirin ben imzalarım' diyen kendisi. Bu nasıl bir demokrasidir ki Cumhurbaşkanı istediğine ‘ulan' derken, kendisini eleştirenler hakkında soruşturma açılıyor? Bu nasıl bir demokrasi ki, ‘bedel ödeyecekler' diyerek bizi tehdit ediyor ve hedef gösteriyor? Bunlar demokrasiyi hazmedemeyenlerin davranışlarıdır. Ayrıca ben hedef gösterilmekten hiç ama hiç korkmuyorum. Bu korkan insanların davranışlarıdır."

Metin Akpınar da "Ben televizyon programında olması gereken gerçek demokrasinin tarifini yaptım. Farklı düşünenlerin birlikte yaşayabilmesi gerektiğini belirttim. Ben onlara yansıtıldığı gibi yol göstericilik kesinlikle yapmadım. Toplumumuzda gerçek demokrasinin sağlanması gerektiğini ifade ettim. Toplumumuzda da gerçek demokrasiye ulaşmak en öncelikli hedefimiz olmalı. Soruşturma süreci başlatıldı. Savcılığın daveti üzerine gidip ifademizi her zaman olduğu gibi saygı ve sevgi içinde vereceğiz" diye konuştu.

Metin Akpınar’dan açıklama: Konu Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirildi

Sanatçı Metin Akpınar, avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Akpınar açıklamasında, "Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş, bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur" denildi.

Metin Akpınar’ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem Hekimoğlu tarafından müvekkilleri hakkında başlatılan soruşturma üzerine yazılı açıklama yapıldı.

“Konular çok yanlış anlaşıldı”

Açıklamada, sanatçı Metin Akpınar’ın 21 Aralık’ta konuk olduğu Halk TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programında konuşulan konuların çok yanlış anlaşıldığı ve birtakım üzücü, hatalı çıkarımlar yapıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur. Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde