Hakim Berman: Çok önemli bir ses kaydı yayınlayacağız

Hakim Berman: Çok önemli bir ses kaydı yayınlayacağız

Mahkeme hakimi Richard Berman bugünkü duruşma "birçok şeyi etkileyebilecek" bir ses kaydı yayınlanacağını söyledi.

Hakim Berman: Çok önemli bir ses kaydı yayınlayacağız
16px
24px
01.12.2017 14:56
ABONE OLgoogle

Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada ifade vermeye devam ediyor. Mahkeme hakimi Richard Berman bugünkü duruşma "birçok şeyi etkileyebilecek" bir ses kaydı yayınlanacağını söyledi.

Bugünkü duruşmada Zarrab, savcılık makamının sorularını yanıtlamaya devam ediyor. Bugünkü duruşma Türkiye saati ile 17:30’da başladı. Duruşmadan notlar…

Saat: 17: 27 – Zarrab davasının hakimi Richard Berman bugünkü duruşma başlamadan önce ileride “birçok şeyi etkileyebilecek” bir ses kaydı olduğunu ve savcılığın bu ses kaydını sunmadan önce “davanın selameti” açısından bu ses kayıtlarının doğrulanmasını istediğini söyledi. Kaydı “hafife almak” istemediğini belirten hakim, doğrulamanın birkaç yöntemi olabileceğini anlattı. Hakim Berman; bunlardan birinin de “Zarrab’ın şahsen doğrulaması olabileceğni” belirtti. Berman doğrulama konusunda “Bu meseleyi gündeme getirecek kadar kaygılıyım” dedi. Savcılıksa savunmanın kayıtların doğrulamanmasıyla ilgili itirazlarının reddedildiğini vurguladı.

Saat 17:25 -Bugünkü duruşma öncekilerin aksine kısa sürecek. Mahkeme heyeti duruşmanın 4 buçuk saatte tamamlanacağını açıkladı.

Salı günü başlayan davada Zarrab; Çarşamba ve Perşembe günü tanık sıfatıyla ifade vermişti. Duruşmalarda Zarrab, İran’a yönelik ambargoyu nasıl deldiğini tüm detaylarına kadar anlatmış ve eski bakan Zafer Çağlayan ile eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan için de rüşvet iddialarında bulunmuştu. Zarrab bugünkü duruşmada da ifade vermeye devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde