Hakan Atilla davasına Trump'a yakın savcı atandı

Hakan Atilla davasına Trump'a yakın savcı atandı

ABD'de Mehmet Hakan Atilla davasına bakan New York Güney Bölge Savcılığı'na Geoffrey Berman atandı.

Hakan Atilla davasına Trump'a yakın savcı atandı
16px
24px
04.01.2018 13:47
ABONE OLgoogle

ABD Adalet Bakanlığı'nın kararı, Mehmet Hakan Atilla davasının sonuçlanmasında saatler sonra geldi. Davaya bakan savcı vekili Joon Kim ise görevden ayrıldı. 

Geoffrey Berman, ABD Başkanı Donald Trump’a yakın bir isim olarak tanınıyor. Bir önceki Başkan Barack Obama’dan Başkanlık görevini devralmasına ilişkin “geçiş döneminde” Berman da resmen Trump’ın ekibinde yer almıştı.  Eşi yıkıldı! Mehmet Hakan Atilla, 6 suçlamadan 5’inde suçlu bulundu

Geoffrey Berman'ın Manhattan'daki en üst düzey federal savcı olması bekleniyor. Zira New York Güney Bölge Savcılığı, terörizm, finansal suçlar ve hükümet yolsuzluklarına bakıyor.

Daha önce bu görevde bulunan Preet Bharara, ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmıştı.

JOON KİM AYRILDI

Nitekim, Atilla’nın jüri tarafından suçlu bulunmasının ardından Savcılık adına açıklama da yine Joon Kim tarafından yapıldı. Bu açıklama, Kim’in “savcı vekili” olarak son faaliyeti oldu. Açıklamadan sadece saatler sonra, ABD Adalet Bakanlığı’nın New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’ne yeni savcı atadığı, Bakanlık resmi sitesinden duyuruldu.

New York Federal Bölge Savcılığı sözcüsü de, Kim’in resmen görevden ayrıldığını, bugün itibarıyla ofisini boşaltacağını açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde