Hak yeniyor! Ak Partili Erzurum Belediyesi nasıl sınavsız memur alıyor?

Hak yeniyor! Ak Partili Erzurum Belediyesi nasıl sınavsız memur alıyor?

AK Parti’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in özel kaleminde “Memur Zinciri” kuruldu.

Hak yeniyor! Ak Partili Erzurum Belediyesi nasıl sınavsız memur alıyor?
16px
24px
30.10.2017 08:39
ABONE OLgoogle

Sayıştay raporuna göre, istisnai kadro olan özel kaleme açıktan atanan kişiler, kısa süre çalışıp belediyenin başka birimlerine sınavsız geçerek, kadrolu memur oldu.

Özel kaleme atanan bir personel 16 gün sonra zabıta yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları diploma yeterliliğini karşılamamasına rağmen eğitmen ve tekniker olarak gösterildi.

Raporda istisnai olarak özel kalem müdürlüğünde işe başlatılan bir kişinin 36 gün, diğerinin 43 gün, bir başkasının da 28 gün görevde kaldıktan sonra sınavla alınan memurluk görevine “sınavsız” biçimde atandıkları ortaya çıktı.

Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atanan bir personel de 16 gün sonra zabıta memurluğu kadrosuna sınavsız atandı. Öte yandan belediyede diploma yeterliliği olmayan kişilerle sözleşme yapıldığı da raporlara yansıdı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü mezunu bir kişinin eğitim kadrosunda, el sanatları mezunu bir kişinin ise tekniker kadrosunda sözleşmeli olarak çalıştırıldığı belirlendi.

HAK YENİYOR

Raporda, “Özel Kalem Müdürlüğü'ne son 3 yılda yapılan atamaların incelenmesi neticesinde bu kadrolara atanan kişilerin kısa bir süre sonra başka kadrolara atandığı görülmüş; Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunun sınavla atama yapılabilecek memuriyet kadrolarına sınavsız olarak atanma yöntemi olarak kullanıldığı kanaatine varılmıştır” denildi.

Sayıştay, açılmış sınavlara girmiş ve başarılı olmuş kişilerin haklarının yenildiğine de dikkat çekti.

Deniz Ayhan/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde