Hadise ve Özge Ulusoy basmıştı! Ünlü şirket iflas erteleme istedi

Hadise ve Özge Ulusoy basmıştı! Ünlü şirket iflas erteleme istedi

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan ünlü şirket iflas erteleme istedi.

Hadise ve Özge Ulusoy basmıştı! Ünlü şirket iflas erteleme istedi
16px
24px
02.06.2016 09:22
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Tümka kablo iflas erteleme istedi. Firma Özge Ulusoy, Deniz Akkaya ve adı Hadise ile anılan ünlü iş adamı Ozan Çelik tarafından 2013 yılında basılmıştı. Ünlü isimler polis zoruyla çıkarılmışlardı.

Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firma daha iflas erteleme talebinde bulundu.

1992 yılında küçük bir atölyede kurulan, yıllık 226 milyon TL'nin üzerindeki satışlarıyla ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran, dünyanın 90 ülkesine kablo satan Tümka Kablo, iflas erteleme talebinde bulundu. 2006 yılından itibaren İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının listelendiği İSO 500 sıralamasına giren Tümka Kablo yaşadığı darboğazdan çıkamadı.

2012'ye kadar İSO 500 listesinde kendine yer bulan şirket ürettiği kabloların yüzde 65'ini ihraç ediyor. Avustralya'ya malzeme satan ilk Türk kablo şirketi olan kuruluş, 2010 yılında 20 bin metrekarelik yeni fabrikasını İstanbul Hadımköy'de kurdu.

ÜNLÜ İSİMLER BASKIN YAPMIŞTI

2013 yılında şirket yönetiminde hisse devri dolayısıyla anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. 2013'te adı ünlü isimler, Özge Ulusoy, Deniz Akkaya, Şeyma Coşkun ve Hadise ile anılan işadamı Ozan Çelik fabrikaya zorla girerek ortaklardan birinin hisselerini almak istemiş ve polisin müdahalesi ile binadan çıkarılmıştı.

Resmi kayıtlara göre Tümka'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Okumuş olarak görünüyor.
Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde