Hadise çok sinirlendi: "Evet kepazeyim"

Hadise çok sinirlendi: "Evet kepazeyim"

Uzmanlar Hadise’nin marşı okurken detone olduğu söylemişti.

Hadise çok sinirlendi: "Evet kepazeyim"
16px
24px
25.05.2010 15:54
ABONE OLgoogle

 Şarkıcı Hadise İstiklal Marşı yorumu nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Hadise, ABD'nin New Jersey eyaletinde geçen cumartesi oynanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı öncesinde İstiklal Marşı okumuş ve uzmanlar Hadise’nin marşı okurken detone olduğu söylemişti. Milliyet'in haberine göre Hadise’yi müzik otoriteleri arasında kepazelikle suçlayan ve hatta marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bile kemiklerini sızlattığını söyleyenler bile oldu. Sezen Cumhur Önal ise “Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle kepazelik olmaz” demişti.

"MİKROFONU AĞZINA SOKMUŞ"
Hadise’ye en sert tepki meslektaşı Işın Karaca’dan geldi. Daha önce iki yıl üst üste Formula 1’in açılış törenlerinde İstiklal Marşı’nı seslendiren Karaca twitter’ından Hadise’nin İstiklal Marşı yorumundaki hataları sıraladı: “Mikrofonu ağzının içine soktuğu için sessiz harfleri yemiş. Prozedisi bozuk. ‘Yıldızıdır parlayacak’ yerine ‘yıldızıduuur parlayacak’ gibi bir sürü hata var. ‘Duymuyordum’ demesin, kulak monitörü var... Her şeyi camış gibi duyarsın oradan... İstiklal Marşı’nı okumak zor bir görevdir. Kimse kusura bakmasın! Olmadı Hadise” yazdı.

SEVGİLİSİ SAHİP ÇIKTI
Hâlâ ABD’de bulunan Hadise yakınlarına “Karşılık beklemeden ülkeme hizmet ettim. Bunun adı kepazelik ise ‘Evet kepazeyim” yorumunu yaptı. Hadise’ye sevgilisi, müzisyen Sinan Akçıl da şu sözlerle sahip çıktı:Hadise’yi eleştirenler hiçbir şey üretmeyip sürekli konuşan kişiler. Terbiyemi bozmak istemiyorum, ama Hadise’yi kepazelikle suçlayana ‘ayıp’ diyorum. Hadise’nin arkasındayım. O zaman ben de kepazeyim. Hadise’nin performansını gayet başarılı buldum. Hiçbir ton dışı olma durumu yoktu. Çağdaş bir Türk kızının kendi hisleriyle söyleyişi böyle olmalıdır. Sezen Cumhur Önal’ın kepazelik lafını çok  ağır buldum. Kilometrelerce yol yapıp milli marşı kendi yorumuyla söylemek kepazelik mi?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde