Hacı Boydak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Hacı Boydak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak sağlık nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hacı Boydak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
16px
24px
05.08.2016 05:23
ABONE OLgoogle
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak sağlık nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Boydak'a, Kayseri ve ülke dışına çıkma yasağı getirildi.

FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltı kararı alınmıştı.

ŞARTLI SALIVERİLDİ

İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduğu belirtilen Boydak, dün Kayseri'de polis ekiplerince gözaltına alındı. Daha sonra sağlık gerekçesiyle şartlı salıverildi. Öte yandan, Kastamonu'da, 7 işadamı tutuklandı.

İzmir İş Adamları Derneği Başkanı Resul Seçilmiş'in akaryakıt istasyonları mühürledi. Gözaltında olan İzmirli işadamı Şeref Sipahi'nin iki kuyumcu dükkânındaki 15 kilo altına el konuldu.

Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi 8 işadamı da adliyeye sevk edildi. Aydın'da da gözaltına alınan işadamı, esnaf, bürokrat ve akademisyenlerin de olduğu 48 kişiden 43'ü yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Aralarında Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul'un da yer aldığı 5 kişi ise tutuklandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde