Haberimiz ses getirdi! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Haberimiz ses getirdi! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

"TÜVTÜRK'ler neden açık! Devlet 'Evdekal' diyor, araç muayeneyi zorunlu kılıyor" haberimiz ses getirdi.

Haberimiz ses getirdi! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor
16px
24px
03.04.2020 04:46
ABONE OLgoogle

24 Mart tarihinde "TÜVTÜRK'ler neden açık! Devlet 'Evdekal' diyor, araç muayeneyi zorunlu kılıyor" diye haber yapmıştık. 

Türkiye genelinde 4 bin çalışanı olan TÜVTÜRK, çalışanları başta olmak üzere milyonlarca araç sahibi korku içinde diye yazmıştık.   TÜVTÜRK'ler neden açık! Devlet 'Evdekal' diyor, araç muayeneyi zorunlu kılıyor

Cumhurbaşkanlığı sosyal medyadan gelen yoğun tepkiler üzerine harekete geçti. 

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber Resmi Gazete'de yayımlandı. Corona virüs salgını nedeniyle muayene süresi gelen ve yaptıramayanlar için üç aylık süre tanındı. Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi.

Corona virüs tüm dünyada etkisini artırarak devam ediyor. Salgın nedeniyle sokağa çıkılması tavsiye edilmezken hayatı kolaylaştıracak adımlar hükümet tarafından atılıyor.

Motorlu taşıt sahibi olan ve aracının muayene süresi gelenler için Ulaştırma Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelikte değişikliğe gitti.

Corona virüs salgını nedeniyle muayene süresi gelen ve yaptıramayanlar için üç aylık süre tanındı. Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi.

Bu süre gerektiği takdirde Bakanlıkça uzatılabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde