Haberal ilk kez duruşma salonunda!

Haberal ilk kez duruşma salonunda!

Mehmet Haberal tutuklu yargılandığı Ergenekon Davası’nda ilk kez duruşma salonuna geldi.

Haberal ilk kez duruşma salonunda!
16px
24px
21.05.2012 15:41
ABONE OLgoogle

Mehmet Haberal tutuklu yargılandığı Ergenekon Davası’nda ilk kez duruşma salonuna geldi.

TUTUKLU VEKİLLERE ZİYARET

Almanya Federal Meclisi Sosyal Demokrat Partisi (SPD-Sozialdemokratische Partei Deutschlands) Milletvekili Rolf Mützenich ile CHP Milletvekilleri Atilla Kart ve Faruk Loğoğlu, tutuklu CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Mützenich, Kart ve Loğoğlu ile Almanya Göçmen Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek ve Köln’deki Türk Sosyal Demokratları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erdal Tekin, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde kalan Haberal ve Balbay ile görüştü.

Görüşmenin ardından cezaevinin bitişiğinde bulunan duruşma salonun önünde basın mensuplarına açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı komisyon üyesi de olan Rolf Mützenich, bağlı bulunduğu parti adında Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı bilgisi ve müsaadesiyle resmi bir ziyarette bulunduğunu söyledi.

Seçilmiş iki milletvekilini ziyaret etmeyi görev olarak kabul ettiğini ifade eden Mützenich, bu görüşmenin cezaevinde olmasının kendisini çok duygulandırdığını kaydetti.

Vekillerin uzun süredir tutuklu kalmasının halkın iradesine uymadığını, bu durumun demokratik devlet unsurunu göstermediğini belirten Mützenich, seçilmiş parlamenterlere karşı yapılan tavırların Avrupa ve Almanya politikacılarını ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye’deki parlamenterlerin durumunu takip ettiklerini belirten Mützenich, Fransa’daki seçimlerin ardından Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi için yeni bir olanak doğduğunu, bu noktadaki değerlendirmelerinin ise insan hakları ve hürriyetlerin Türkiye’de ne şekilde değer gördüğü konusunda olacağını vurguladı.

Atilla Kart da Türkiye’de demokrasinin olmadığını savunarak, artık Avrupa’dan heyetlerin resmi görevlendirmelerle bu süreci takip ettiğini söyledi.

Kart, bugünkü ”Ergenekon” davasında Recai Birgün’ün tanık olarak dinlenildiğini hatırlatılması üzerine, öğlen arası verildiği için duruşmayı takip edemediklerini söyledi. Kart, Haberal ile Birgün’ün tanıklığı konusunu ise konuşmadıklarını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde