HSBC ile Anadolu Hayat'ın yolları ayrıldı

HSBC ile Anadolu Hayat'ın yolları ayrıldı

Anadolu Hayat Emeklilik ile acentalık ve işbirliği yürüten HSBC Grup ve HSBC Türkiye yönetimi yollarını ayırdı

HSBC ile Anadolu Hayat'ın yolları ayrıldı
16px
24px
23.10.2012 06:09
ABONE OLgoogle

Anadolu Hayat Emeklilik ile acentalık ve işbirliği yürüten HSBC Grup ve HSBC Türkiye yönetimi, hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşlarında yapılacak yeni üretimler ile ilgili olarak, diğer gelişmekte olan piyasalarda da iş ortaklığı içinde bulundukları farklı bir şirketle müzakerelere başlama kararı aldı.

Anadolu Hayat’ın KAP’a yaptığı açıklamada, HSBC Insurance Holdings Limited tarafından Anadolu Hayat’a gönderilen gönderilen yazıda yer alan bilgilere göre, HSBC’nin bu kararının, bankanın uzun vadeli global stratejik gereklilikleri doğrultusunda oluştuğu ve banka ile Anadolu Hayat arasındaki mevcut işbirliğinin kalitesi ile ilgili bir olumsuzluktan kaynaklanmadığına dikkat çekildi.

 Geçiş sürecine yönelik zaman planlaması konusunda, mümkün olan en kısa sürede Anadolu Hayat ile irtibat kurulacağı ve olası herhangi bir değişiklik durumunda da şirketin bilgilendirileceği belirtildi.

 Açıklamaya göre; HSBC’nin, Anadolu Hayat’ın bireysel emeklilik portföyündeki payı, “fon büyüklüğünde” yüzde 12.91, “sözleşme sayısında” yüzde 15.62 seviyesinde bulunuyor. Bankanın, 2012 yılının 9 aylık bölümünde toplam düzenli katkı payı tahsilatı içindeki payı yüzde 16.23, yeni sözleşme üretimi içindeki payı ise yüzde 11.65 seviyesinde bulunuyor. 

4 MİLYAR TL FON BÜYÜKLÜĞÜ VAR

 Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, sektördeki fon büyüklüğü 18.7 milyar TL, katılımcı sayısı ise 2.9 milyon. Anadolu Hayat Emeklilik’in ise 4 milyar TL fon büyüklüğü bulunurken, üye sayısı 616 bin 683 seviyesinde bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde