HSBC’den görüntülü internet bankacılığı

HSBC’den görüntülü internet bankacılığı

2011’nnin son günlerinde Türkiye’ye odaklanma kararı alan ve bunu açıklayan HSBC Bank, bu yıla hızlı girdi.

HSBC’den görüntülü internet bankacılığı
16px
24px
23.03.2012 15:06
ABONE OLgoogle

2011’nnin son günlerinde Türkiye’ye odaklanma kararı alan ve bunu açıklayan HSBC Bank, bu yıla hızlı girdi. Özellikle bireysel bankacılıkta atak yapmaya hazırlanan HSBC, önümüzdeki günlerde kredi kartları, krediler, internet bankacılığı gibi konularda Türkiye’de bugüne kadar bulunmayan ürünlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu işin başına ise yine 2011 yılı kasım ayında Londra’dan Türkiye’ye gelen Taylan Turan geçti. Turan, yaklaşık beş aydır HSBC Türkiye’de bireysel bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine sürdürüyor.

Geçen hafta görüştüğümüz Taylan Turan, HSBC Türkiye’nin özellikle bireysel bankacılıkta grubun dünya çapında büyümek için seçtiği beş ülkeden biri olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda, 2012’de bireysel bankacılıkta yüzde 40 büyüme hedefi belirlenmiş.

Çıkarmayı planladıkları ürünler hakkında detaylı bilgi vermeyen Turan, sadece kendisini en fazla heyecanlandıran ürünün “bilinçli kullanımı özendirici kredi kartı” olduğunu açıklamakla yetiniyor.
Bu arada, HSBC’nin internet bankacılığında çığır açacak bir yeniliği de getirmeye hazırlandığını ekleyelim. Bu yıl içinde hayata geçmesi planlanan ürün sayesinde artık yatırımcılar internetten işlem yaparken aynı zamanda müşteri temsilcileriyle konuşabilecek.

Bu sayede HSBC müşterileri hem internetten işlem yapacak hem de müşteri temsilcilerinden danışmanlık hizmeti alabilecek. Tabii bilgisayarında webcam olması kaydıyla... Turan’dan edindiğimiz bilgiye göre, bu sistem HSBC Brezilya’da uygulanmaya başlamış bile. Türkiye’de de bu yıl içinde hayata geçmesi planlanıyor. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde