HSBC'den flaş Türkiye açıklaması

HSBC'den flaş Türkiye açıklaması

HSBC'den Türkiye ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Türkiye'den çıkışı gündemde olan bankanın işlerinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili...

HSBC'den flaş Türkiye açıklaması
16px
24px
05.05.2015 09:27
ABONE OLgoogle
HSBC'den Türkiye ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Türkiye'den çıkışı gündemde olan bankanın işlerinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili "yoğun incelemelerin" devam ettiği belirtildi.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver, Reuters haberine göre Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki işlerinin devam edip etmemesiyle ilgili "yoğun incelemelerin" devam ettiğini söyledi.

1 Mayıs'ta geçen bir haberde HSBC'nin Türkiye'deki bireysel bankacılık operasyonunu satmak istediği belirtilmişti.

TÜRKİYE’DEN ÇIKIŞI İDDİA EDİLDİ

Türkiye dahil dört ülkedeki sorunlu operasyonları konusunda adım atmak isteyen HSBC'nin  Türkiye'deki bireysel bankacılık operasyonlarını satmak istediği  konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar bunun kolay bir süreç olmayacağını belirttiği ifade edilmişti.

Diğer yandan İngiliz banka bugün ilk çeyrek rakamlarını açıkladı.

WSJ'nin haberinde, bankanın 2015'in ilk üç ayında 5,3 milyar dolar net kâr elde ettiği, geçen yıl bu rakamın 5,2 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Haberde, HSBC'nin Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetleri için potansiyel alıcı arayışında olduğuna vurgu yapıldı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde