HSBC, Türkiye'ye 2 yıl süre verdi

HSBC, Türkiye'ye 2 yıl süre verdi

HSBC; Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki sorunlu faaliyetlerin düzelmesi için süre verdi..

HSBC, Türkiye'ye 2 yıl süre verdi
16px
24px
24.02.2015 15:38
ABONE OLgoogle
HSBC; Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki sorunlu faaliyetlerin düzelmesi için 1-2 yıl süre tanıdı. HSBC CEO'su Stuart Gulliver dün yaptığı açıklamada, aksi halde durumu düzeltmek için daha katı önlemler alınabileceğini söyledi.

Gulliver HSBC'nin vergi öncesi kârında yüzde 17 düşüş açıklanmasının ardından analistlerle katıldığı telekonferansta, sorun yaşanan dört ülkede bankayı sadeleştirmek ve geliri artırmak için işten çıkarmalara gidilebileceğini söyledi ancak satış seçeneğinin kullanılması konusunda bir açıklama yapmadı.

Gulliver, "Halen Brezilya, Meksika, ABD ve Türkiye düzelmesi gereken ve şu anda en büyük sorunun görüldüğü noktalar. Buraları kesinlikle düzeltmemiz gerek, yoksa soruna karşı daha aşırı önlemler düşünmek zorunda kalacağız" dedi.

Bankanın bu ülkelerdeki faaliyetlerinde etkinliğini kanıtlaması için ne kadar süre verildiği sorusuna Gulliver, "Bence 12 ila 24 ay arasından söz ediyoruz" dedi.

Söz konusu dört ülke, HSBC'nin en önemli faaliyet alanları arasında.

Brezilya'da 21,000, Meksika'da 17,000 ve ABD'de 15,000 çalışanı olan HSBC, Türkiye'yi büyümede öncelikli piyasalardan biri olarak belirlemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde