H&M'e 1 staatte 2 bin kişi geldi

H&M'e 1 staatte 2 bin kişi geldi

H&M Türkiye'deki ilk mağazasını bugün Bayrampaşa'daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açtı.

H&M'e 1 staatte 2 bin kişi geldi
16px
24px
06.11.2010 20:53
ABONE OLgoogle

     Mağaza açılışı, H&M'in Üst Yöneticisi (CEO) Karl-Johan Persson, Türkiye Müdürü Leif Spang ve Mağaza Müdürü Ahu Saner'in kurdele kesme töreniyle gerçekleştirildi.
     Mağazada, kadın, erkek, genç ve çocuklar için temel ürünlerin yanı sıra, ''high fashion'' ürünleri de yer alıyor.
     Forum İstanbul'daki ilk mağaza açılışının ardından H&M, Türkiye'deki genişleme planını yeni açılışlarla sürdürecek. H&M'in ikinci mağazası Aralık ayında İstinyePark'ta açılacak. H&M ilkbahar sezonunda Sapphire Alışveriş Merkezi ve Forum Marmara Alışveriş Merkezi ile mağaza açılışlarına devam edecek.
     H&M açılışında müşterilere bir de sürpriz yapıldı. H&M'den alışveriş yapan ilk 1000 müşteriye 10 liralık hediye alışveriş çeki verildi.
     İlk bir saatte mağazaya giren kişi sayısı 2 bine yakın oldu. Binlerce kişi alışveriş yapmak için kuyruk oluşturdu.
     H&M Ceo'su Karl-Johan Persson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ilk mağazalarını açmaktan çok mutlu olduklarını, Türkiye'nin çok büyük bir genç nüfusa sahip heyecan verici bir pazar olduğunu belirtti.
     Türk pazarının moda bilincinin de yüksek olduğunu ifade eden Persson, ''Giriş yapmak istediğimiz tüm pazarlar için mutlaka detaylı araştırmalar yapıyoruz ve gecikme olmadığını düşünüyoruz, şu an Türkiye pazarına giriş yapmamız için en uygun zaman. Biz Türkiye'ye Türkiye bize hazır'' dedi. 
     
     ''EN DOĞRU ZAMAN BU ZAMAN''
     
     Karl-Johan Persson, ''Türkiye dinamik bir yapıya sahip. Özellikle finansal anlamda da ülkede büyük atılımlar olduğunu düşünüyoruz. En doğru zaman bu zaman. Pazara girdiğimiz yıl Türkiye'nin ekonomisinin de olumlu yönde ilerlemesi avantajımıza oldu'' diye konuştu.
     İlk mağazalarını Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açmalarına ilişkin olarak da Persson, şunları kaydetti:
     ''Forum İstanbul Alışveriş Merkezi İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden birisi. H&M olarak Forum'da yer alan mağazamız 2 katlı ve 2.300 metrekare alana yayılıyor ve alışveriş merkezinin en can alıcı noktasında. Özellikle mağaza yeri tespiti yaparken bulunduğumuz yerin en iyi lokasyonunda olmaya dikkat ediyoruz ve özellikle Forum İstanbul'un müşteri yoğunluğu da H&M için çok cazip ve tercih sebebi oldu.'' 
     
     ''İKİNCİ MAĞAZAMIZI ARALIK BAŞINDA İSTİNYE PARK'TA AÇACAĞIZ''
     
     Forum Istanbul sonrasında yeni açılışlarla genişleme planlamalarına devam edeceklerini bildiren Persson, ''İkinci mağazamızı Aralık başında İstinye Park?ta açacağız. İlkbahar Yaz sezonunda açacağımız diğer mağazalarımız ise Sapphire Alışveriş Merkezi ve Forum Marmara Alışveriş Merkezi'' dedi.
     Karl-Johan Persson, Türkiye pazarına inançlarının büyük olduğunu ve genişleme planlarını da bu yönde sürdürdüklerini, başka şehirlerde de mağaza açmak için araştırmalarını yaptıklarını belirtti.
     Türkiye'deki faaliyetlerinin tamamen Türkiye üzerine kurulu olduğunu ifade eden Perrson, ''İsveç merkezli olarak tüm genişleme planlamamızı yürütmekteyiz. Ülkenizde her şehir kendi dinamizmini kendi içinde barındırıyor ve her nokta ayrı bir potansiyel. Orta Doğu ve komşu ülke pazarları ile alakalı H&M olarak mağazalarımızla yer alıyoruz ve bu nedenle Türkiye menşeli bir planlamamız söz konusu değil'' şeklinde konuştu. 
     
    ''TÜRKİYE ÖNEMLİ PAZAR''
     
     Türkiye'nin yatırım açısından şu an hedeflerini yoğunlaştırdıkları önemli bir pazar olduğunu ve büyüme hedefi ile Türkiye'de yer aldıklarını vurgulayan Persson, çok büyük bir genç nüfusa sahip olması, modayı seven bir müşteri kitlesinin Türkiye'de yer almasının, kendilerini yatırım planlarını şekillendirirken heyecanlandırdığını kaydetti.
     Persson, ''Türkiye pazarına H&M olarak çok güveniyor ve inanıyoruz, Türkiye'deki H&M mağazaları da tüm dünyadaki gibi aynı konsept ile açılacak ve olması gerektiği kadar bir yatırım bütçesi ayırdığımıza inanıyoruz'' dedi.
     H&M fiyat politikasının tamamen müşteri odaklı olduğunu belirten Persson, ''H&M olarak ana mesajımız moda ve kaliteyi en iyi fiyatla tüketicilere sumak. H&M fiyat politikası tüm dünyada aynıdır ve Türkiye'de de aynısı olacak. Fakat bazı ürünlerde vergiler ve benzeri faktörlerden ötürü ufak farklılıklar söz konusu olabilir'' diye konuştu. 
    
    ''KARŞILIKLI BİR KAZANÇ OLACAĞI İNANCINDAYIZ''
     
     H&M'in Türkiye'ye gelmesinin Türk hazır giyim ve perakende sektörüne ne gibi yenilikler getireceğine ilişkin olarak da Persson, şunları kaydetti:
     ''Karşılıklı bir kazanç olacağı inancındayız. Türkiye'de çok başarılı markalar olduğunu gözlemliyoruz. Herkes işinin ciddiyetinin farkında ve Türk markalarına saygımız büyük. Rekabeti seviyoruz ama bizim en büyük rakibimiz yine kendimiz. Her şeyi belirleyen müşteri ve bu nedenle de biz müşterilerimize her zaman modayı ve kaliteyi en iyi fiyatla sunarak onları memnun ediyoruz.''
     Persson, basın bülteninde yer alan açıklamasında da ''Nihayet Türkiye'de olduğumuz için çok mutluyuz. Ülkeniz bizim için çok dinamik ve heyecan verici bir pazar. H&M olarak, İstanbul'daki moda tutkunlarına kendi stillerini yaratırken esin kaynağı olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz'' dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde