HGS’de baskın ceza! 27 TL'lik geçiş için 201 TL ödedi

HGS’de baskın ceza! 27 TL'lik geçiş için 201 TL ödedi

Gerede'den İstanbul'a hareket ederken Anadolu Otoyolu'nu kullanan bir vatandaşa HGS bakiyesinin yeterli olmadığı ceza süresinden bir gün önce bildirildi. 27 TL'lik geçiş ücreti için vatandaş 201 TL ödedi.

HGS’de baskın ceza! 27 TL'lik geçiş için 201 TL ödedi
16px
24px
29.04.2018 08:34
ABONE OLgoogle

Köprü ve otoyol ücreti tahsillerinde yaşanan olaylara her gün bir yenisi ekleniyor.

Son olay Gerede-İstanbul otoyolu üzerinde gerçekleşti.

1 Nisan 2018 tarihinde Gerede'den İstanbul'a hareket etmek için E-80 Anadolu Otoyolu'nu kullanan bir kişiden 27 TL tahsil edilmesi gerekiyordu.

Şoför İ.E'nin HGS hesabında yeterli bakiye olmamasından dolayı ücret tahsis edilemedi. İ.E. isimli şoföre hesabında yeterli bakiye olmadığı bilgisi yasal ceza süresinin işlemesine bir gün kala bildirildi.

Bunun üzerine gelen ceza ile birlikte İ.E. 27 TL'lik geçiş ücreti yerine 201 TL'yi PTT'ye yatırmak durumunda kaldı.

OSMANGAZİ’DE GEÇİŞ BELGESİ DÖNEMİ

Öte yandan Osmangazi Köprüsü’ndeki ‘arızalı HGS’ uygulaması devam ediyor. Karayollarından parayı belli bir sürede alan şirket tahsilatı hemen yapmak için vatandaştan nakit istiyor yoksa bariyeri açmıyordu. Şimdi yanında nakit olmayan vatandaşlara geçiş belgesi adı altında bir kağıt imzalatılıyor.

Yanında nakit olmayan vatandaş bu kağıdı imzalarsa gişe kendiliğinden açılıyor. Belge imzalatılırken HGS’de para varsa buradan düşeceği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde