HDP'nin elinde büyükşehir belediyesi kalmadı

HDP'nin elinde büyükşehir belediyesi kalmadı

31 Mart seçimlerinin ardından 3 büyükşehir ve 5 ilde belediye başkanlıklarını kazanan HDP'nin, belediye başkanlarının terör örgütüne yardım ve yataklık nedeniyle görevden alınmasıyla birlikte, elinde büyükşehir belediye başkanlığı kalmadı.

HDP'nin elinde büyükşehir belediyesi kalmadı
16px
24px
19.08.2019 18:07
ABONE OLgoogle

HDP, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından 3 büyükşehir ile 5 ilde belediye başkanlıklarını kazanmıştı. HDP'nin elinde bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah kayyum atanarak belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı.

SADECE 5 İLDE HDP'Lİ BAŞKANLAR BULUNUYOR

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla HDP'li olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu kararın ardından HDP'nin elinde büyükşehir belediye başkanlığı kalmadı.

31 Mart seçimlerinde 3 büyükşehir olmak üzere 8 ilde başkanlık kazanan HDP'nin elinde sadece Batman, Siirt, Kars, Iğdır ve Hakkari Belediyeleri bulunuyor. Ayrıca 40 ilçe ve 12 belde belediyesinde HDP'li başkanlar görev yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde