HDP'den TÜSİAD'a ziyaret: Hangi konu istişare edildi ?

HDP'den TÜSİAD'a ziyaret: Hangi konu istişare edildi ?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni (TUSİAD) ziyaret etti. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, görüşmede Kürt sorununun da konuşulan konulardan biri olduğunu bildirdi.

HDP'den TÜSİAD'a ziyaret: Hangi konu istişare edildi ?
16px
24px
13.06.2018 11:03
ABONE OLgoogle

TUSİAD Başkanı Erol Bilecik ile gerçekleşen görüşmenin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

'ÇOK DEĞERLİ HDP EŞ BAŞKANIMIZI AĞIRLADIK'

Cumhuriyet'in aktardığına göre Bilecik konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi partileri ve bu önem itibariyle Cumhurbaşkanı adaylarımız dahil olmak üzere yapmış olduğumuz bu istişare toplantılarının bir tanesini daha geride bıraktık. Çok değerli HDP eş başkanımızı ağırladık. Konularımız içerisinde Türkiye’nin sahip olduğu bir sürü konuya değinme şansımız oldu. Ekonomi başta olmak üzere, toplumsal ilişkiler, eğitim, yatırım ortakları, teşvik ve Kürt sorunu gibi konuştuğumuz bütün alanlarda çok değerli istişareler yapma imkânımız oldu. Ben tekrardan bize vermiş oldukları bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum." Patronlardan Kılıçdaroğlu'na '25 Haziran planınız nedir?'

'TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU DEMOKRASİDİR'

Bilecik’in ardından konuşma yapan Temelli ise şunları söyledi: 

"Bu nazik davet için TUSİAD üyelerine, başta TUSİAD başkanı olmak üzere teşekkür ediyoruz. Bu olanak sayesinde programımızı kendileriyle paylaştık. Ağırlıklı olarak programımız iki temel zemine dayanıyordu; bir tanesi demokrasi bir de iktisadi program. Ayrıntılı bir şekilde programımızı anlatma olanağı bulduk. Yukarıda belirttiğimiz gibi burada da vurgu yapmak istediğim şey, Türkiye’nin en önemli sorununun demokrasi sorunu olduğudur. Türkiye hızla demokrasi sorununu aşmak zorundadır.  TÜSİAD, Başbakan’la ne görüştü?

24 Haziran seçimleri bu anlamda Türkiye için büyük bir önemi sahiptir. Türkiye demokrasi sorununu aşabilirse, diğer bütün sorunların çözümü için de önemli bir başlangıç yapacaktır. Yerel demokrasiyle güçlendirilmiş bir parlamenter sistem, evrensel hukuk normlarını esas alan insan haklarından taviz vermez anlayışıyla bir kuvvetler ayrılığı sistemine dayalı eşit yurttaşlık temelinde bir demokratik anayasa yapma sürecini başlatabiliriz. Türkiye’deki bütün kesimler bu sürece katılabilir. Ve böylece Türkiye’nin önünde en önemli baraj olan demokrasi önündeki barajı da aslında hep birlikte aşabiliriz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde