Güzide işletmeci

Güzide işletmeci

Adnan Aksoy, eşi Güzide Duran'la birlikte kafe işletmeciliğine başladı.

Güzide işletmeci
16px
24px
07.01.2012 23:28
ABONE OLgoogle

Yıllardır teknoloji sektöründe faaliyet gösteren işadamı Adnan Aksoy, eşi Güzide Duran'la birlikte kafe işletmeciliğine başladı. İstinyePark'taki ilk mekanlarını geçtiğimiz ay açan çift; kişiye özel espresso konusunda iddialı

Eski manken Güzide Duran'ın işadamı eşi Adnan Aksoy, İstinyePark'ta Cafem'o isimli bir mekan açtı. Türkiye'de yaşayan ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini'yi de ekiplerine katan çift; İtalya'daki 'espresso bar' konseptini Türkiye'ye getirdi. Ginseng espresso ve sindirimi rahatlatan doğal içecek Orzo ile iddialı olduklarını belirten Adnan Aksoy; "Alkollü kahvelerimiz trend yaratacak" dedi.

BİZDE SEÇENEK ÇOK

Adnan Aksoy; kısa sürede zincir haline getirmeyi planladığı kahve mekanıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

 Aslında hangi sektörde faaliyet gösteriyorsunuz?

Asıl işimiz teknoloji... Baz istasyonları, GSM, Telekom ağırlıkta. Ağırlıklı olarak iş ortaklarımız İtalya'da. 13 yıldır İtalya ile alışveriş halindeyiz.

 Bu iş nereden geldi aklınıza?

Bir restorana gittiğinizde; espresso ya da cappuccino istediğiniz zaman restoran sahibi hangi espresso markasıyla anlaştıysa önünüze o geliyor. "Hangisi?" diye sorulmuyor. Oysa espresso o kadar değişik lezzetlerde üretiliyor ki... Çekirdek kahvenin kişiye özel olması gerekir.

 Sizin mekanınızda kaç çeşit espresso var?

Mekanımızda müşteri espresso isterken; 'organik', 'Ginseng' ya da 'yulaflı' seçeneğine de sahip. En az sekiz çeşidimiz var.

HIZLI GELİŞECEĞİZ 

 Çok bahsettiğiniz Ginseng espresso nasıl bir şey?

İçinde cinsel gücü artırıcı bir uzakdoğu bitkisi var. Hanımlar bu kahveyi çok seviyor. İtalya'da popüler bir içki olan 'yulaflı' ise kahve sevmeyen ya da çok az içenler için yüzde 100 yulaftan oluşan, kahve kıvamında bir içecek... Ginseng espresso ve yulaflı Baileys'i gece kulüplerine sokmak istiyoruz. Çok hızlı gelişeceğini ve trend olacağını düşünüyorum.

MİNİ LEZZETLER 

 Güzide Duran ve şefiniz Carlo Bernardini'nin katkıları nedir mekana?

Kahveleri, Güzide'den aldığımız onayla Türkiye'ye getiriyoruz. Onun zevkine çok güveniyorum. Carlo Bernardini ile tanışıklığımız ise catering şirketinden geliyor. Önemli davetlerin vazgeçilmez ismidir. Yiyecekler konusunda Carlo'ya danıştık. Restoranlarda bulunmayan birçok mini lezzet bizde var...

 Bu iş için ne kadar yatırım yaptınız?

Başlangıç olarak 1 milyon Euro'luk bir yatırım yaptım.

CADDELERE DE AÇILACAĞIZ

İstanbul'da istediğin zaman yer bulmak büyük sıkıntı... Bizim, Cafem'o Express adlı modelimizle birçok yerde olmak istiyoruz. Caddelere de çıkacağız. İtalyan kahve kültürünü en iyi şekilde sunmak istiyoruz.

MEKAN TASARIMI BANA AİT

 Güzide Hanım, kafenize her gün geliyor musunuz?

Burası bizim olduğu için çok mutluyum. İstinyePark'a geldiğimde oturacak rahat bir yer bulamıyordum. Çok güzel, keyifli yerler var ama kalabalık olduğu için çocukla vakit geçiremiyordum. Burada da Ginseng'li kahve favorim...

 Mekanınızla tüketici olmanın dışında ilgileniyor musunuz?
Dekorasyon benim fikirlerimle oluştu. Tasarımda çok etkim oldu. İşin içine hemen girmeyi değil de yavaş yavaş öğrenmeyi seviyorum.

YAKINDA EVLERDEYİZ

 Adnan Bey, bu işte hedefiniz nedir?

Biz bistro kafe olmanın ötesinde bir mağazayız. Hedefimiz ise burada sunulan kahve çeşitlerini evlere ve ofislere sokmak... Bir bardak cappuccino'yu siz de evde yapabilirsiniz.

 Böyle çalışan birçok marka var...

Yapımı kolay, kaliteli ve uygun fiyatlı kahve yok... Piyasada içilecek en mükemmel espresso bizde! Altı yıldan beri tüm dünyayı araştırdık ve bu karara vardık.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde