Gürsel Tekin gitti yerine kim geldi?

Gürsel Tekin gitti yerine kim geldi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay, Gürsel Tekin'in yerine gelen ismi açıkladı

Gürsel Tekin gitti yerine kim geldi?
16px
24px
14.06.2010 13:58
ABONE OLgoogle

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, İstanbul İl Başkanlığı için CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapı lan MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda İstanbul ve Samsun il örgütleriyle ilgili değerlendirme yapıldığını kaydetti.
İstanbul İl Başkanı görevini yürüten Gürsel Tekin ile il yönetim kurulu üyesi iki kişinin CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) üyesi seçildiğini, böylece il yönetim kurulu sayısının 18'e düştüğünü hatırlatan Okay, geçen hafta cuma günü il yönetim kurulu üyesi 8 kişinin daha CHP Genel Merkezi'ne gelerek il yönetim kurulu üyeliğinden istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böylece İstanbul il yönetim kurulu üyesi sayısı 10'a inmiş tir. Başkan dahil 21 olan il yönetimi, üye tam sayısının salt çoğunluğunun altına düşmüş olmakla, kurul artık toplantı ve karar yeter sayısı bulunmadığı için CHP tüzüğünün 42. maddesi uyarınca boşalmıştır. Keza aynı şekilde Samsun il yönetimi de istifa ederek görevi boşaltmıştır.

MYK toplantısında yapılan değerlendirmede, bu süreçte İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyemiz Sayın Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine karar verilmiştir. Şimşek'in iki görevi birlikte sürdürmesi tüzüğe aykır ı olduğu için de MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir. Bu süreçte CHP Parti Meclisi yakın bir gelecekte toplanarak bu boşluğu doldurmak üzere PM üyemiz Sayın Gürsel Tekin'in MYK üyesi olması için Sayın Genel Başkanımız PM'ye önermede bulunacakt ır."

Okay, Samsun ile ilgili olarak da MYK'da yeni bir değerlendirmede yapılacağını ve atamada bulunulacağını kaydetti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde