Günlük cirosu 200 bin TL’yi buldu

Günlük cirosu 200 bin TL’yi buldu

Dev akvaryumdaki 20 bin özel ve egzotik deniz canlısını görmek için 7 bin 500 kişi Turkuazoo'a geldi..

Günlük cirosu 200 bin TL’yi buldu
16px
24px
24.11.2009 08:30
ABONE OLgoogle

BİR alışveriş merkezinin içinde açılan ilk ve en büyük akvaryum olan Turkuazoo da haftasonu İstanbullular'ın ilgi odağı haline geldi. 8 bin metrekarelik bu dev akvaryumdaki 20 bin özel ve egzotik deniz canlısını görmek için 7 bin 500 kişi Turkuazoo'ya gelirken çoğunluğunu çocuklu aileler oluşturdu.

 Giriş fiyatının 0-3 yaş için ücretsiz, 4-16 yaş için 18 TL, yetişkinler için 25 TL olarak belirlendiği Turkuazoo'da anne, baba ve 2 çocuktan oluşan aile paketinin fiyatı ise 75 TL düzeyinde. Turkuazoo'nun sadece Pazar günkü cirosunun ise 200 bin TL civarında olduğu tahmin ediliyor.

22 Ekim'de kapılarını açan dev akvaryumun bu kadar ilgi görmesinde İstanbullar'ın ilk kez köpekbalıkları, dev vatozlar, deniz kaplumbağaları, ahtapotlar, Amazonlar'dan gelen tatlı su balıklarıyla ilk kez ve 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonuyla deniz canlılarını bu kadar yakından izlemelerinin etkisi büyük.

29 ayrı akvaryumun bulunduğu Turkuazoo, içinden geçen 80 metre uzunluğundaki sualtı tüneli sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş gibi bir gezinti imkânı sunuyor.

Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programları ile yıllık 100 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefleyen Turkuazoo, köpekbalıklarını daha yakından görmek isteyen maceraperestlere, köpekbalıklarıyla dalış imkanı da sunuyor. Dev akvaryumu ise yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde