Günlerdir haber alınamayan devlet başkanı için kritik iddia: Öldü mü

Günlerdir haber alınamayan devlet başkanı için kritik iddia: Öldü mü

Günlerdir ortalarda görünmeyen Türkmenistan devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Günlerdir haber alınamayan devlet başkanı için kritik iddia: Öldü mü
16px
24px
28.07.2019 19:05
ABONE OLgoogle

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili Euronews'e, daha önce böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyat olduğunu söylediği Muhammedov'un aynı hastalıktan ölmüş olabileceğini aktardı.

UZUN SÜREDİR AÇIKLAMA YOK

Türkmenistan'in Rusya Büyükelçiliği'nden Rus haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, Berdimuhamedov'un öldüğü haberi yalanlanmıştı ancak devlet başkanının 15 Temmuz'dan bu yana nerede olduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Berdimuhammedov yüzde 98 oyla yeniden Devlet Başkanı seçildi

En son 15 Temmuz'da kameralar karşısına çıkan Berdimuhamedov, torunlarıyla kedi severken görüntülenmiş ve kitap yazmak için tatile çıkacağını duyurmuştu.

Türkmen lidere yakınlığı ile bilinen bazı iş adamları da çeşitli Rus medyasına Türkmen liderin öldüğü yolunda iddialar paylaştı. 

Türkmenbaşı olarak bilinen Saparmurat Niyazov'un 2006'da haftalar öncesinden iddia olarak ortaya atılan ölüm haberi önce yalanlamış ardından resmi açıklama ile doğrulanmıştı.

Türkmenistan'in komşu ülkelerinden Özbekistan'da da eski devlet başkanı İslam Kerimov'un 2016 yılındaki ölümü önceden iddia olarak ortaya atılmış, Kerimov'un ölümü haftalar sonra açıklanmıştı.

Freedom House adlı düşünce kuruluşunun geçen yılki raporuna göre Türkmenistan siyasi ve sivil özgürlükler alanında dünyanın en "en kötü" ülkeleri arasında yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde