Günlerdir gündemden düşmeyen şirkete polis baskını

Günlerdir gündemden düşmeyen şirkete polis baskını

Cambridge Analytica'nın Londra'daki ofisine baskın düzenledi.

Günlerdir gündemden düşmeyen şirkete polis baskını
16px
24px
24.03.2018 21:10
ABONE OLgoogle

İngiltere Bilgi Komisyonu'na (ICO) bağlı görevliler, Facebook'ta çok sayıda hesaba gizli erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu belirtilen Cambridge Analytica'nın Londra'daki ofisine baskın düzenledi.

Euronews’in haberine göre, İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin arama izni vermesinin ardından polis eşliğinde Cambridge Analytica'nın ofisine gelen 20 görevli, buradaki bilgisayarlarda ve ofis içerisinde incelemelerde bulundu.

Birleşik Krallık merkezli Cambridge Analytica isimli veri analiz şirketi, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından ele geçirdiği kişisel verileri, ABD'de 2016'da yapılan başkanlık seçimleri ve Brexit referandumu etkilemek dahil bu verileri bazı alanlarda usulsüz kullanmakla suçlanıyor.

İngiltere Bilgi Komisyonu, geçen günlerde, sosyal medya platformu Facebook'taki kişisel verilerin usulsüz kullanımına ilişkin iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesi amacıyla soruşturma başlatmıştı.

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığının sponsorluğundaki ICO'nun Başkanı Elizabeth Denham, kişisel bilgiler kullanılarak seçimlerin manipüle edildiği iddiaları sebebiyle Cambridge Analytica'nın soruşturulduğunu bildirmiş, şirketin veri tabanına ve ağ sunucularına erişim talebinde bulunmak üzere mahkemeye başvuracağını açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde