Güney Kıbrıs'ı ilk tanıyan Türk işadamı kim?

Güney Kıbrıs'ı ilk tanıyan Türk işadamı kim?

Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs 'hülle' yoluyla Antalya'ya girdi.

Güney Kıbrıs'ı ilk tanıyan Türk işadamı kim?
16px
24px
28.05.2013 07:41
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs 'hülle' yoluyla Antalya'ya girdi. Rum işadamlarının kurduğu Dolphin, TÜSİAD YİK Başkan Yardımcısı Cem Duna'yı şirkete aldı. Firma Antalya'da villa inşa ediyor

  Türkiye'nin siyasi olarak tanımadığı Güney Kıbrıs, yatırımda çözümü 'hülle'de buldu. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Rum işadamları, Patronlar Kulübü TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) kapısını çalıyor. Daha önce Güney Kıbrıs merkezli Adama Holding'in TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun oğlu Bedii Can Yücaoğlu'yla Türkiye'ye girme çabasının bir benzerini bu kez Dolphin Capital Investors yaptı.

Şirket, yönetimine TÜSİAD YİK Başkan Yardımcısı Cem Duna'yı aldı. Güney Kıbrıslı işadamları Miltos Kambourides ve Pierre Charalambides'in kurduğu Dolphin, Türkiye'de villa inşaatı yapıyor. Antalya-Kalkan'da yaklaşık 50 milyon euroluk yatırımla 50 villa inşa eden Dolphin, 2005'te kuruldu.

MERKEZİ VİRJİN ADALARI

 Merkezi İngiliz Virjin Adaları olan şirketin, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın yanı sıra Dominik Cumhuriyeti, Hırvatistan, Panama'da yaklaşık 750 milyon euroluk aktifi bulunuyor. Duna'nın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Dolphin, 2007'de de Güney Kıbrıs'ın en büyük tatil köyü yatırımcısı Aristo Developers şirketini satın almıştı.

AB TEMSİLCİSİYDİ, DANIŞMANLIK ŞİRKETİ KURDU

1991-1995 arasında AB nezdinde Büyükelçi ve Daimi Temsilci görevlerini yürüten Cem Duna, şu anda AB Danışmanlık ve Yatırım şirketini yönetiyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Duna, Dolphin'in Virjin Adaları merkezli olduğunu kaydederek, "Burada bir sorun görseydim söz konusu yapılanmada olmazdım. Şirketin kurucularından Kambourides'in Yunanistanlı olduğunu biliyorum" dedi.

Daha önce de Limasol merkezli Adama Holding'in şirketi Anadolu Gayrimenkul'de Erkut Yücaoğlu'nun oğlu Bedii Can Yücaoğlu yöneticilik yapmıştı.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde