Gündemi sarsan istifada 'Kıdemli abla' iddiası

Gündemi sarsan istifada 'Kıdemli abla' iddiası

dikkat çekti.

Gündemi sarsan istifada 'Kıdemli abla' iddiası
16px
24px
15.09.2014 13:55
ABONE OLgoogle
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile perşembe günü yaptığı görüşmenin ardından izne ayrıldı. Şahin'in izin dönüşü geçerli olmak üzere istifasını da verdiği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TRT'de Genel Müdür değişiminin gündeme gelmesi dikkat çekti.
 
SEZER İKİ KEZ VETO ETMİŞTİ
 
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnameyi iki kez geri çevirmişti. Şahin, bu nedenle 2007 yılında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının ardından TRT Genel Müdürlüğü'ne atandı. 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Şahin'in
 
"KIDEMLİ ABLA" İDDİASI
 
Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, istifası gündeme gelmişti. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir süre Basın Müşaviri olarak görev yapan Ahmet Takan, "Başbakan’ın en yakınından duyduğumu aynen aktarayım; Şahin’in eşinin cemaatin Ankara’daki kıdemli ablalarından biri olduğunu Başbakan öğrendi. Seçim arifesinde göndermeyi de çok uygun bulmadığı için şimdilik tüm yetkileri elinden alındı. 30 Mart’tan sonra İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınacak" diye yazmıştı.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BEKLENDİ
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, TRT'de genel müdür değişimi için Cumhurbaşkanlığı seçiminin sona ermesi beklendi. TRT Genel Müdürü diğer bürokratlar gibi doğrudan kararname ile görevden alınamıyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), "milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal ettiği" gerekçesiyle hükümete taklifte bulunması gerekiyor. RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, seçim döneminde Şahin'in tarafsızlığını yitirdiğine ilişkin etkili bir muhalefette bulunmuştu.
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonra ermesi ve yeni hükümetin kurulmasının ardından Şahin'in istifası gündeme geldi. Yeni hükümette TRT, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlandı. Şahin, perşembe günü Başbakan Davutoğlu tarafından kabul edildi. Şahin'in, istifasını vererek cuma günü izne çıktığı belirtildi.

Mesleğe kaymakam olarak başlayan, daha önce Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Şahin'in başka bir göreve atanacağı konuşuluyor. Şahin'in istifasının kesinleşmesinin ardından ise TRT Genel müdürlüğü için adaylık başvuruları başlayacak. Hükümet, TRT Genel Müdürü'nü, RTÜK'ün seçtiği üç aday içinden belirleyerek atıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde