Günde 450 Bin kişinin geçtiği Kadıköy'e Samatya modeli

Günde 450 Bin kişinin geçtiği Kadıköy'e Samatya modeli

TURAD, Samatya’nın ardından Kadıköy Tarihi Çarşısı’nı turistik çekim merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Günde 450 Bin kişinin geçtiği Kadıköy'e Samatya modeli
16px
24px
19.04.2012 14:19
ABONE OLgoogle

İstanbul’da turizm gelirini artırmanın sürdürülebilir turizmi destekleyen etkinliklerin geliştirilmesine bağlı olduğu anlayışıyla, bir süredir çalışmalar yürüten Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD), Samatya’nın ardından Kadıköy Tarihi Çarşısı’nı turistik çekim merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kadıköy’ün İstanbul’un sosyal yaşamının önemli bir merkezi olduğu bilinciyle başlatılan bu çalışma sırasında; Kadıköy Tarihi Çarşı’nın (KTÇ)  yerli, yabancı ayırımı gözetmeksizin her kesimin ziyaret edeceği bir turizm merkezi olması sağlanacak.

Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında çarşı esnafına hizmet iyileştirme eğitimleri verildi ve Tarihi Kadıköy Çarşısı Kitabı yayımlandı. İngilizce ve Türkçe hazırlanan 10 bin kitap otellere ve turizm acentelerine ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'ün göz bebeği olan Tarihi Çarşı'ya Kadıköy Belediyesi olarak ayrı bir önem verdiklerini, çarşının canlandırılması, daha çok ziyaret edilmesi için TURAD ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirtti. Öztürk "Kadıköy tarihinde önemli bir yere sahip çarşımızın gelecek nesillere aynı özellikleriyle aktarılmasını, değerinin korunmasını istiyoruz. Belediye olarak tüm ekiplerimizle hem esnafın hem de derneğin yanındayız." dedi.

Yücel: “8 milyon kişi İstanbul’dan geçiyor, Kadıköy’ü de görmelerini sağlamalıyız”

Projeye ilişkin bilgi veren TURAD Başkanı Bahattin Yücel ise: “Kadıköy, İstanbul’un tarihsel sürecine bakarsak, gerçekten kentin yarısıdır. Yılda ortalama 8 milyon yabancının ziyaret ettiği İstanbul’un Kadıköy Yakası bu hareketten hak ettiği payı almıyor. Bu nedenle TURAD olarak Samatya’nın ardından yeni bir çekim merkezi oluşturma çalışmamızı Kadıköy Tarihi Çarşısı’nda sürdürüyoruz. Amacımız Kadıköy Tarihi Çarşısı’nı; kültürel değerleri öne çıkan,  günün farklı saatlerinde gençleri ve aileleri birlikte ağırlayabilecek, hizmet kalitesi yüksek bir çekim merkezi haline getirmek.” dedi. 

Yücel çalışmaya başlarken, KTÇ ziyaretçi profilini ortaya koyan bir araştırma yaptırdıklarını ifade etti. Bu çalışmanın ardından 10 Ekim – 31 Ekim 2011 tarihleri arasında seçilen 9 işyerinde iş başı eğitimleri verildiğini belirten Yücel, “Eğitimler; servis personelinin müşteri beklentilerini anlamasını, işine hakim olmasını, titiz, özenli ve işletmeye yakışır hizmet vermesini sağlayacak.” dedi.

TURAD Başkanı ayrıca TÜV-Rheinland ve Yeni Rakı işbirliğiyle yiyecek-içecek işletmelerinin hizmet kalitesinin belirlenmesi için iş birliği yaptıklarını dile getirerek, “Bir sivil toplum kuruluşu inisiyatifi ile hizmet kalitesinin bağımsız denetimden geçirilmesi, sürdürülebilirliğin ölçümlenmesi açısından oldukça önemli bir adım ve Türkiye’de bir ilk. TURAD bu çalışmayı ilk kez Samatya’ dan başlattı, şimdi Kadıköy’de devam ediyoruz. Uygulama KTÇ’deki iş yerlerinin yerli ve yabancı konukları tarafından güvenle tercih edilmesine katkıda bulunacaktır.” dedi.

19-20 Aralık 2011’de gerçekleştirilen denetimler sonucunda nitelikli hizmet ve fiziki koşullar açısından uygun görülen işletmelere TURAD ve TÜV Rheinland tarafından denetlendiğine dair sertifika verilecek. Bu işletmeler ayrıca TURAD ve TÜV Rheinland tarafından yurt içinde ve dışında, çeşitli yayın organları aracılığıyla tüketicilere duyurulacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde