Gülmekten konuşamadı! Kılıçdaroğlu abaküsle çalış

Gülmekten konuşamadı! Kılıçdaroğlu abaküsle çalış

Başbakan Erdoğan muhalefeti okulu kıran haylaz çocuklara benzetirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da esprili sözlerle eleştirdi.

Gülmekten konuşamadı! Kılıçdaroğlu abaküsle çalış
16px
24px
03.04.2012 13:44
ABONE OLgoogle

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, ''Kendisi hesap uzmanıdır. Ama dört işlem konusunda onun ciddi sorunları var. Bir abaküs önünde dört işleme tekrar çalışmasını, dört işlemi gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Ben torunlarıma aldım, baya faydalı oldu'' dedi. Başbakan bu sözleri sarf ederken bir süre gülmekten konuşamadı.

Türkiye ekonomisinin büyüme performansıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye OECD ve AB ülkeleri arasında Türkiye en hızlı büyüyen ülke oldu. Dünyada ise Çin'den sonra ikinci ülke olduk. GSMH 2010'da 1 tirlyon lirayı ilk kez yakalamıştı. 2011'de de 1.3 trilyon lira GSMH elde ettik. Dolar bazında GSMH 772 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. 2008 yılı milli gelir rakamını aşmış olduk. Göreve geldiğimizde DSP, MHP, ANAP iktidarında 230 milyar dolardı. Nüfusumuz her yıl 1 milyon artıyor. Nüfus artarken, milli gelir de artıyor.

Büyümenin açıklanmasıyla 2011 yılına ait borçlanma verileri de güncellendi. AB tanımlı borç stokunun milli gelire oranı görevi devraldığımızda yüzde 74'tü. Krize rağmen bu oranı yüzde 39'a düşürdük. Bu tüm zamanların rekorudur. Bu oran yüzde 60 olan Maastricht kriterinin çok çok altındadır. Bu AB ülkeleri arasında gıptayla izlenen orandır. Borçlar şöyle arttı diyorlar, hep yalan. Muhalefet gerçekleri konuşmuyor. Borcun milli gelire oranı yüzde 61.5'ti. Bunu tarihin en düşük seviyesine yüzde 22'ye düşürdük. Bu rakamları kimse çarpıtmasın.

KILIÇDAROĞLU ÇARPIM TABLOSUNU GÖZDEN GEÇİR

2002'de Merkez Bankası rezervini 27 milyar dolar olarak aldık, bugün 91 milyar dolar. Bunlar gittiler IMF'nin kapısında borç talep ettiler. Ne kadar borç bıraktılar 23.5 milyar dolar. Şimdi borcumuz 2.3 milyar dolar, yani 10'da 1. Bu gerçeği göreceksin, yavuz hırsızlık yapmanın hiç alemi yok. MHP Genel Başkanı, kendisi ekonomisttir, dört işlemi çok iyi bilir. Sıfırları siliyor, topluyor, bölüyor. İşlem tamam ama sonuç yanlış çıkıyor. 40. yılında iktidar demişti, hala hesap uymadı. CHP Genel Başkanı da hesap uzmanıdır ama dört işlem konusunda ciddi sorunları var. Kademeli eğitimi eleştirirken 4+4 8 değildir, 8 bölü 2'dir diyor. Çünkü işlem de yanlış, sonuç da yanlış. Okul dönemlerinde belli ki dersi kaynatmak için her yola başvurmuşlar. Bugün Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler belli ki okulu kırıp haylazlığa gitmişler. Her seçimde bütünlemeye kalıyorlar ama ders almıyorlar. Kılıçdaroğlu'na abaküsle dört işlemi çalışmasını, çarpım tablosunu yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Torunlarıma aldım faydalı oldu. Bunu kesintisiz yapmasına gerek yok arada tenefüse çıkarak çalışabilir."

12 EYLÜL DAVASININ TABİİ TARAFIYIZ

Erdoğan, 12 Eylül davasına hükümet olarak müdahil olma kararı aldıklarını belirterek, "Bu davanın tabii tarafı olduğumuza inanıyoruz. Dava açılabilmesine ilişkin süreci de biz başlatmıştık. Yakından takip edeceğimiz bu davanın ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

İRAN'DAKİ NÜKLEER ÇALIŞMALARA KARŞI ÇIKMAK AYRIMCILIK

Barışçıl amaçlarla nükleer tesis kurulmasını desteklediklerini hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Nükleer silah çalışmasına aynı şekilde karşı çıkıyoruz. İsrail'in nükleer silah sahibi olmasına göz yumanların, nükleer araştırmalara karşı çıkmasının doğru olmayacağını ifade ettik. Bu ayrımcılıktır. Kore sonrası uğradığımız İran'da bunları paylaştık. Nükleer silaha karşı olduklarını, barışçıl amaçlı nükleer çalışma yaptıklarını ifade ettiler."

İstanbul Zirvesi'nde Esad'ın güvenilmez lider olduğunun bir kez daha vurgulandığını belirten Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin zalime dolaylı destek verdiğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde