Güler, TPAO'cuları sırtında taşıyacak

Güler, TPAO'cuları sırtında taşıyacak

Enerji Bakanı Hilmi Güler, TPAO'ya seslenerek, 'Bizi dışa bağımlılıktan kurtarın sizi sırtıma alıp gezdireyim' dedi

Güler, TPAO'cuları sırtında taşıyacak
16px
24px
26.11.2006 11:13
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin devreye girmesi ile birlikte Türkiye'nin giderek dışa bağımlı olmaktan kurtulacağını söyledi. Batı Karadeniz'deki Çayağzı Kıyı İşletme tesisinde incelemelerde bulunan Bakan Güler, TPAO yetkililerine de seslenerek "Bizi dışa bağımlılıktan kurtarın sizi sırtıma alıp gezdireyim" dedi.

Bakan Güler, Akçakoca açıklarında bulunan doğalgazın bu kış üretime alınacağını belirterek, "Normalde üç yılda tamamlanacak bir çalışmayı bir yıl gibi kısa bir sürede sonuçlandırdık" diye konuştu. TPAO'nun bölgede sondaj çalışmalarının devam ettiğini ve yeni kuyular açtığını anlatan Güler, şunları söyledi: "TPAO'nun bütçesini 8 kat artırdık ve Türkiye'nin doğalgazda dışa bağımlı olmaktan kurtarılması yönünde çalışmalarımızı hızlandırdık. Bunun semeresini de alıyoruz. Yeni doğalgaz rezervleriyle inşallah Türkiye dışa bağımlı olmaktan kurtulacak" Güler, Batı Karadeniz'de üretilecek gazın günde 1,5 milyon metreküp olarak ulusal sisteme pompalanacağını ve giderek artırılacağını kaydetti.

Derelerden elektrik
Gün içinde Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde de sorunları dinleyen Enerji Bakanı Hilmi Güler, burada bütün akarsulardan elektrik üretmeyi amaçladıklarını söyledi. Bakan Güler, şöyle devam etti: "Bütün derelerden tribünle elektrik üretimi projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyle 135 milyar kilovatsaat elektrik üretebileceğiz. Derelerden üreteceğimiz elektriğin piyasası yaklaşık 20 milyar dolar" Güler, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun üretimini artıracaklarını da ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde