Güler Sabancı'ya kadınlardan anlamlı ödül

Güler Sabancı'ya kadınlardan anlamlı ödül

Güler Sabancı’ya Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından “Kadınımıza Güç Katan Güçlü Lider” Ödülü verildi.

Güler Sabancı'ya kadınlardan anlamlı ödül
16px
24px
27.05.2013 10:54
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından “Kadınımıza Güç Katan Güçlü Lider” Ödülü verildi. Dernek, liderliği ve kadınlara eğitim, istihdam, güçlenme ve ilerleme olanakları sağlayan çalışmalarından dolayı Güler Sabancı’yı ödüllendirdi.

Güler Sabancı ödülünü İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Yüksel Sabancı, Türkan Sabancı, Emine Erdem ile dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen törenle aldı. Güler Sabancı’ya ödülünü Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şima Sunder verdi.

Güler Sabancı ödülü alırken yaptığı konuşmada “Benim hayatımda rol oynayan çok önemli kadınlar oldu. İlk yöneticilik derslerimi altı oğlu, altı gelini ve onaltı torunu olan babaannem Sadıka Sabancı’dan aldım. Hayatta bazı şeyleri öğrenirken fark etmiyorsunuz. Sonrasında iş başa düşünce neler öğrendiğinizi anlıyorsunuz. İkinci önemli kadın ise anneannem Rukiye Tarcan. Halide Edip’in öğrencisiydi, Beyrut’ta yatılı okudu, Türkiye’nin ilk kadın öğretmenlerindendi. Anneannemden ise eğitimin, bilginin önemini öğrendim. Diğerleri ise annem Yüksel Sabancı ve yengem Türkan Sabancı. Her ikisi de bana hayatta sabretmeyi, mücadele etmeyi, asla vazgeçmemeyi, zorlukları aşmayı ve her zaman gülümsemeyi öğrettiler. Bir diğer özellikleri ise,  hem benim için hem de kuzenlerim Sevil ve Dilek için hep kendilerinin sahip olduklarından daha iyisine sahip olmalarını istemeleri, sınırlamamalarıdır. Bizim eğitim görmemizi hep desteklediler. Dolayısıyla bu çok önemli bir duruş diye düşünüyorum. Kendilerine bu güne gelmemdeki katkıları için teşekkür ediyorum.

Ben bayrağı çok yukarılardayken Sakıp Bey’den devraldım. Dolayısıyla onu orada, zirvede tutmak çok kolay bir iş değildi. Ama arkadaşlarımla, ekiple beraber bunu yapmaya çalıştık.

Sabancı Vakfı gelecek yıl 40.yılını kutluyor. Dolayısıyla ailede bir vakıf kültürü var. Böyle bir aileden gelmek benim en büyük kazanımım. Ben 2004 yılında bayrağı devraldıktan sonra Vakıf çalışmalarını da gözden geçirdik. Her konuda olduğu gibi bu konuda da daha iyiyi aramadan ileri gitmemiz mümkün değil. Sadece yapılanlarla mutlu ve memnun olmamız bizi ileriye götürmez. Türkiye’de ilk kız yurdunu yapan bizim vakfımız. Dolayısıyla kültürümüzde kadınlar ve kızlar konusu var. Vakfımızın stratejisini kurduğumuzda da bunun ilk ayağı olarak kadınların ve kız çocuklarının insan hakları oldu. Çünkü esas mesele eşitlikte,  kadın ve kız çocuklarının insan haklarını içimize sindirmekte yatıyor.  Bu konuda Vakıf olarak odaklanma kararı aldık. İkinci konumuz engelliler, üçüncü konumuz ise gençler. Bu üç halkanın birleştiği yer Sabancı Vakfı’nın ana gündemidir.

Kadınlar konusunda, Uçan Süpürge adlı derneğin kurulmasına ön ayak olduk. Bu dernek kız çocukların erken evliliği konusunda çalışıyor. Bu konuyu da uluslararası boyuta taşıdık” dedi.
 
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şima Sunder ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin kuruluş amacı, mağdur kadınlarımızın, yaşamın tüm alanlarında muktedir, başarılı ve özgüvenli bireyler olmaları için destek vermektir. Bu kapsamda, 'mikro-kredi temini' projemizin ön araştırma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Çalışmalarımız özenle sürerken yılda bir kez olarak gelenekselleştirmeyi planladığımız bir 'takdir ödülü' başlatıyoruz. Bu ödülle, kadınlarımıza yönelik üstün ve örnek çalışmalarıyla, toplumda 'rol-modeli' olduğuna inandığımız bir kadın lidere takdirlerimizi sunmak istedik. Kadınlarımıza gerek eğitim-öğretim ve gerekse istihdam olanaklarını en etkin düzeyde sağlayan Sayın Güler Sabancı'yı oybirliği ile seçtik”. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde