Güler Sabancı'dan Başbakan Davutoğlu'na inciler: Çok memnunuz

Güler Sabancı'dan Başbakan Davutoğlu'na inciler: Çok memnunuz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı hükümet programını öve öve bitiremedi...

Güler Sabancı'dan Başbakan Davutoğlu'na inciler: Çok memnunuz
16px
24px
27.11.2015 07:03
ABONE OLgoogle
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı hükümet programında enerji konusuna özel önem verdiğini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Hükümet programında yer alan yeni bir reform süreci ve kesintisiz 4 yıllık yönetimle ülke olarak çalışmaya hazır olduğumuzu görüyorum" dedi. 

Güler Sabancı; "Bugünün dünyasında en önlenemez trendlerden biri şehirleşmedir. Bununla birilikte gelen ve ortaya çıkan elektrifikasyon ve dijitalleşmedir. Artık hepimizin hayatında çok önemli bir yer alıyor ve gitgide artıyor. Toplumların yaşam kalitesi ekonomilerin sağlıklı işleyişi bakımından stratejik önemde olan enerji dünya genelinde başlıca gündem maddelerinden birisi olmaya devam ediyor" dedi.

"TÜKETİCİ LEHİNE BİR PİYASA OLUŞTURULMALI"

Güler Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü:"Elektriğin artan önemi bizleri daha iyi bir enerji geleceğine ulaşmak yönünde yeni teknolojiler ve uygulamalar ve yeni iş modelleri üzerinde daha fazla yoğunlaşmaya sevk ediyor. Enerji de tüketicinin rolü ve önemi artıyor. Tüketiciyi işin merkezine alan uygulamalar ağırlık kazanıyor. Türkiye'ye baktığımı son 10 yılda çok büyük bölümü özel sektör tarafından olmak üzere kurulu gücümüz yaklaşık 2 katına çıktı. Çeşitli üretim ve tüm dağıtım özelleştirmeleri gerçekleşti ve tamamlandı. Enerji Bakanlığımız ve EPDK'nın liderliğinde elektrik piyasasının liberalleşmesinde de çok önemli adımlar atıldı. Elektrik sektörüne son 10 yılda 60 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleşti. Bunun tamamını özel sektör yaptı. Özel sektör Türk özel sektörü ve tabi ki çok önemli kurumsal yabancı yatırımcıları beraberinde getirdi. Bu 60 milyar dolar üzerinden yatırımların 11 milyar dolarlık kısmını Sabancı Holding olarak ortağımız EON ile birlikte Enerjisa gerçekleştirdi. Bu yatırımlarda büyük bir dönüşüm yaşandı ve yepyeni bir sektör ortaya çıktı. Bu sektöre yapılan yatırımlarda enerji politikalarına ve bunun uygulamalarına bu sektörü yönetenlere ilgili kurum ve kuruluşlara duyulan güvenin çok önemli bir payı vardır. Şimdi bu sektörde liberalleşme adımlarını hızlandırmalı, daha ileriye taşımalı ve daha tüketici lehine olan bir piyasaya kavuşturmalıyız. Bunu sağlamak üzere enerji piyasalarındaki düzenlemelerin, piyasaların rekabetçiliğini, şeffaflığını ve öngörülebilirliğini artıracak şekilde güçlendirilmesini bekliyoruz. Bunları yapmak için de şu an da Türkiye'de fazla kapasite var. Bu düzenlemeleri de yapmak içinde çok önemli bir fırsat olduğunu görüyoruz."

"BAŞBAKANININ ENERJİ KONUSUNDA VERDİĞİ ÖZEL ÖNEMDEN DOLAYI MEMNUNUZ"

Güler Sabancı, "Dün sayın Başkanımızın açıkladığı hükümet programında enerji konusuna özel önem verdiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Enerji verimliliği, rekabetçi piyasasının oluşması, yerli ve yenilebilir kaynaklara önem verilmesi dolayısıyla vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu programın detay uygulama planlarını programlarına ilk 100 gün kapsamında atılacak adımları da bekliyoruz. Bu vesileyle sayın Başbakanımıza, yeni hükümete ve bakanlara hayırlı olsun diliyoruz. Hükümet programında yer alan yeni bir reform süreci ve kesintisiz 4 yıllık yönetimle ülke olarak çalışmaya hazır olduğumuzu görüyorum" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde