Güler Sabancı: 3 yaşından beri fabrikaya giderim

Güler Sabancı: 3 yaşından beri fabrikaya giderim

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, hayatın her alanını şekillendiren kadınların önemine dikkat çekti.

Güler Sabancı: 3 yaşından beri fabrikaya giderim
16px
24px
08.03.2017 08:59
ABONE OLgoogle

Dedesi Hacı Ömer Sabancı’yla, 3 yaşından beri fabrikaya gittiğini söyleyen Sabancı, ilk yöneticilik tecrübesini Halide Edip’in öğrencisi anneannesi Rukiye Tarcan’dan aldığını ifade eden Sabancı “Elbette amcalarım ve 30 yıla yakın birlikte çalıştığım Sakıp Amca’m. Hepsine sonsuz teşekkürüm var. Sakıp Bey bana, ‘Kızım sana kapıyı açıyoruz ama içeri girmek, orada kalmak sana bağlı’ demişti. Benim hayatıma yön verenler arasında çok akıllı kadınlar ve erkekler var. Onlardan yere sağlam basmayı, asla vazgeçmemeyi, sabretmeyi ama asla vazgeçmemeyi, en zor zamanlarda dahi gülümsemeyi öğrendim” diye konuştu.

Güler Sabancı'nın kadınlarla ilgili hayali...

Sabancı Grubu’nda çalışanların yüzde 40’ının erkek olduğunu söyleyen Sabancı “2016 yılında terfi eden çalışanlarımızın ise yüzde 52’si kadın ama bunu yeterli görmüyoruz. Geride bıraktığımız yıl, 10 bini aşkın çalışanımıza toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda online eğitim verdik. Çalışanlarımız konuyu sahiplendi ve kadın alanında 45 farklı proje yürütülüyor” bilgisini verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde