Gülen Okulları için en kritik hafta !

Gülen Okulları için en kritik hafta !

Milli Eğitim Bakanı Avcı, önemli bölümü Gülen cemaatine ait yurt dışındaki Türk okulları için karar aşamasına geldikleri söyledi.

Gülen Okulları için en kritik hafta !
16px
24px
24.01.2015 09:43
ABONE OLgoogle
Milli Eğitim Bakanı Avcı, önemli bölümü Gülen cemaatine ait yurt dışındaki Türk okulları için karar aşamasına geldikleri söyledi. Avcı, konunun büyük olasılıkla pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Etopya ziyareti sırasında da gündeme getirdiği, devlet belgelerinde “paralel yapı” olarak takip altına alınan Gülen cemaatine ait yurtdışındaki okullara yönelik çalışmanın ayrıntıları netleşiyor.

Erdoğan, açıklamasında, “‘Buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere” demişti.

KARAR PAZARTESİ VERİLEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, karne dağıtım töreninin ardından bu okullara ilişkin soruyu yanıtladı. Avcı, bakanlığının çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamd olsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz, buna da gücümüz yeter. Bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız”
Bakan Avcı, “okulların kapatılmasının” sorulması üzerine,”Hepsiyle ilgili çalışmamız var. Onlarla ilgili pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda muhtemelen bir sunumumuz olur, sonrasında açıklarız” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde