Güle oynaya 130 Milyon euro aldı

Güle oynaya 130 Milyon euro aldı

Hattat Holding, Denizbank ve Yapı kredi'den sağladığı 130 milyon euroluk krediyi otomotiv fabrikasının modernizasyonunda kullanacak.

Güle oynaya 130 Milyon euro aldı
16px
24px
07.07.2011 11:14
ABONE OLgoogle

Hattat Holding, Yapı Kredi ve Denizbank'tan 65'er milyon avro olmak üzere eş katılımla toplam 130 milyon avro kredi sağladı. 

     Holdingin Çerkezköy yerleşkesindeki Hema Endüstri ve Hattat Tarım şirketlerine tahsis edilen kredi, ağırlıklı olarak Holdingin sahip olduğu otomotiv fabrikasının modernizasyonu ve kapasite artırımında kullanılacak. 

     Ayrıca kredi ile başta Amerika ve Avrupa'dan alınan yeni projeler için yapılacak yatırımların yanı sıra, mevcut faaliyet alanlarındaki müşteri beklentilerinin karşılanması ve sunulan ürün-hizmet kalitesinin artırılması yönünde yeni ARGE yatırımları gerçekleştirilecek. 2 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli sağlanan işletme kredisiyle bu çerçevede üretim ve ARGE alanlarında binin üzerinde yeni istihdam sağlanacak.
     Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, kredinin imzalandığı törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar tüm yatırımları hep öz kaynaklarla gerçekleştirdiklerini, enerji, turizm ve Çerkezköy'deki büyümelerin tamamen öz kaynaklarla yapıldığını söyledi. 

     Son dönemlerde kendisinin daha çok enerji işine odaklandığını ve 4.150 megavat gücünde enerji yatırımı planladıklarını anlatan Hattat, ''Bu, ilk yerli taş kömürü kullanılarak yapılacak yatırım. Amasra, Bartın bölgesinde bulunuyor'' dedi. 
     
     ''İHRACATTA HER YIL YÜZDE 20 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ''
     
     Hema Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat Çerkezköy tesislerinin yaklaşık 180 bin metre kare kapalı olmak üzere 600 bin metre karelik alana sahip olduğunu, tesislerde otomotiv, ticari araç, traktör, iş makineleri ve endüstriyel uygulamalar için ileri teknolojik sistemlerin üretildiğini kaydetti.
     Çerkezköy'de tesislerinde bu yıl 6 bin adet Valtra ve Hattat traktörleri üretileceğini, rakamın 2015 yılında ise yaklaşık 15 bin adede ulaşacağını belirten İbrahim Hattat, Çerkezköy yerleşkesindeki şirketlerin 2010 cirosunun 575 milyon lira olduğunu, bu yıl 6. ay itibariyle 450 milyon lirayı yakaladıklarını, yıl sonunda 850 milyon lirayı geçmeyi öngördüklerini bildirdi. 

     Geçtiğimiz yıl 170 milyon lira civarında ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Hattat, bu yılki ihracat hedeflerinin yıl sonunda 215 milyon lirayı bulmasını beklediklerini, ihracatta her yıl yaklaşık yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini vurguladı. 

     Çerkezköy'de 400'ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4 bin 200 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Hattat, Yapı Kredi ve Denizbank'tan aldıkları işletme kredisinin ARGE yatırımlarına, 2014 ve 2015 yıllarında hayata geçirecekleri projelere büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

     Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de son dönemlerde sık sık gündeme gelen cari açığa dikkati çekerek, 130 milyon avroluk kredinin bir bölümünün ARGE için harcanacak olmasının teknoloji üretme açısından sevindirici olduğunu söyledi. 

     Yapı Kredi Bankası Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen ise iki banka olarak sağladıkları finansmanın otomotiv sektörü ve dış ticaret hacmi için önemli olduğunu, Yapı Kredi'nin ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlara destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde