Gül'ün teşvikiyle ihracata başladı Ortadoğu'nun suyunu ısıtıyor

Gül'ün teşvikiyle ihracata başladı Ortadoğu'nun suyunu ısıtıyor

Antalyalı işadamı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşviki üzerine yurtdışına güneş sistemleri ihraç etmeye başladı.

Gül'ün teşvikiyle ihracata başladı Ortadoğu'nun suyunu ısıtıyor
16px
24px
23.12.2009 06:41
ABONE OLgoogle

Ser-Gün Güneşle Su Isıtma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel, ilk siparişi Suriye'den aldıklarını, Ürdün, Lübnan ve Mısır ile de ihracat bağlantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Firma, Irak ve İran'dan ise çok sayıda distribütörlük teklifleri alıyor.

Taleplere cevap vermek için işletmesini genişleten Uğurluel, yeni fabrika kurdu. İşadamı, iki yıl içinde 30 ülkeye ihracat yaparak 100 milyon dolar gelir hedefliyor. Yıllık 20 bin güneş sistemi üretim kapasitesi de yeni fabrikayla birlikte 50 bin üniteye çıkacak. Uğurluel, "Afrika ziyaretine katıldığımız Sayın Cumhurbaşkanı'mız ufkumuzu açtı. Onun sayesinde ihracatçı olduk." diyor.

Tamer Uğurluel, TUSKON'un daveti üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 20-23 Şubat 2009 tarihlerinde gerçekleştirdiği Afrika ziyaretine katıldı. Uğurluel'in uçakta Cumhurbaşkanı Gül ile 40 dakikalık sohbeti, hayatının dönüm noktası oldu. Gül'ün, beraberinde götürdüğü 150 kişilik işadamı grubuyla yakından ilgilendiğini belirten Uğurluel, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı'mız uçaktaki işadamlarıyla teker teker tanıştı. Sıra bana gelince güneş enerjisi işi yaptığımı söyledim. Bana ayrı bir ilgi gösterdi. Yaklaşık 40 dakika sohbet ettik. Güneş enerjisi sistemine nasıl başladığımızı ve neler yaptığımızı anlattık. Çok dikkatini çekti."

Sohbet sırasında Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'de bu işi yaparken neden yurtdışına açılmadığını sorduğunu ifade eden Uğurluel, böyle bir girişiminin olmadığını söylemesi üzerine Gül'ün kendisinden yeni bir fabrika kurarak ihracata başlamasını istediğini aktardı.

 Uğurluel'in anlattığına göre, Cumhurbaşkanı ile aralarında şu konuşma geçti: "Ben 'fabrikamız var, mühendislerimiz de çalışıyor' dedim. Hayır 'ihracata yeni fabrika ve yeni mühendislerle başlaman lazım' diye ısrar etti. Hatta fabrikayı kurup ihracata başlama talimatı verdi. Daha sonra da bunu kendisine rapor etmemi istedi. Yaptıklarımı da takip edeceğini söyledi."

Cumhurbaşkanı Gül'ün bu talimatının kendilerini çok heyecanlandırdığını dile getiren işadamı, döner dönmez kolları sıvayıp işe koyulduğunu anlattı: "Hemen yurtdışı fuarlarını araştırdık. Ağırlıklı Kuzey Afrika olmak üzere 16 fuara katıldık. Mevcut fabrikayı genişlettik. Buna ilaveten yeni bir fabrika kurmak için organize sanayi bölgesinde yer alıp hemen inşaatına başladık."

Bu arada gittikleri fuarlardan distribütörlük teklifleri almaya başlayan Uğurluel, Suriye'ye 120 adet güneş enerjisi sistemi ihraç ettikleri bilgisini verdi. Öte yandan firma 4 yıl üst üste 'Tüketici Kalite Ödülü'nü almayı başardı.

Şaban Gündüz/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde