Gül’ün maaşına ‘pardon’ zammı

Gül’ün maaşına ‘pardon’ zammı

AK Partililerin son dakikada verdiği önergeyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maaşında yıllık ortalama 10 bin 200 TL’lik artış sağlandı.

Gül’ün maaşına ‘pardon’ zammı
16px
24px
03.11.2010 11:43
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artışların tartışıldığı TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, AK Partililerin son dakikada verdiği önergeyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maaşında yıllık ortalama 10 bin 200 TL’lik artış sağlandı.

Memura yıllık 4+4 zam verilirken, bütçe tasarısında Gül’ün zammı yüzde 5 olarak öngörülmüştü. Kabul edilen önergeyle, Gül’ün maaşında yüzde 3’lük bir artış daha sağlandı. Buna göre aylık halen 20 bin 173 TL olan Gül’ün maaşı, yaklaşık 850 TL artarak, aylık 21 bin 23 TL’ye çıkacak. Gül’e verilen zam oranından, Cumhurbaşkanlığı bütçe ödeneğinin yüzde 40’ı oranında emekli aylığı alan eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar da yararlanacak. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, düzenlemenin mevzuat açısından Cumhurbaşkanlığı bütçesine konulması gerektiğini belirtti.

AK Parti Isparta Milletvekili Sadi Bilgiç’in imzasını taşıyan ve komisyonda kabul edilen önerge ile, Cumhurbaşkanlığı ödeneğinde yıllık 10 bin 200 TL’lik artış yapılmış oldu. Böylece Gül’ün ve dolayısıyla eski cumhurbaşkanı ve başbakanların maaşındaki artış da memur zammının gerisinde kalmamış oldu.

Gül’ün maaşında yapılan artıştan halen 11 bin 400 TL emekli maaşı alan 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 8 bin 550 TL civarında emekli aylığı alan eski Başbakanlar Yıldırım Akbulut, Necmettin Erbakan, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın yanısıra, eşinden dolayı 6 bin 840 TL emekli maaşı alan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile 6 bin 412 TL maaş alan Rahşan Ecevit de yararlanacak.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde