Gül'ü gezdiren insansız oto 300 bin dolarlıkmış!

Gül'ü gezdiren insansız oto 300 bin dolarlıkmış!

Google'ın iki yıldır üzerinde çalıştığı insansız otomobilin maliyeti kulislerde konuşulmaya başlandı.

Gül'ü gezdiren insansız oto 300 bin dolarlıkmış!
16px
24px
09.09.2012 09:41
ABONE OLgoogle

Google'ın iki yıldır üzerinde çalıştığı insansız otomobilin maliyeti kulislerde konuşulmaya başlandı. Araçtaki sensörlerin toplam maliyeti 250 bin $. Aracın satış fiyatı ise 50 bin $

GOOGLE'ın 2 yıldır testlerine devam ettiği insansız otomobil projesinde detaylar ortaya çıkmaya başlarken, şirketin önündeki en büyük engel maliyet olarak gösteriliyor.

Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Google'ın insansız otomobillerine entegre ettiği onlarca sensörün toplam maliyeti 250 bin dolara yaklaşıyor. Buna otomobilin normal perakende satış fiyatını da eklediğimizde ortaya ortalama 300 bin dolarlık bir fatura çıkıyor. Bu da 2012 model Ferrari 458 Italia'nın fiyatının bile 80 bin dolar üzerinde.

Şirket, bugüne kadar yaptığı testlerde başarılı olurken, ekibin şu anda bu maliyeti aşağı çekme konusunda çalışmalar yaptığı açıklandı. Google, geçtiğimiz günlerde filolarındaki 10 insansız otomobilin bugüne kadar test için toplam 300 bin mil yani 480 bin kilometre yol kat ettiğini duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde