Gül'den vekil maaşı sorusuna veto

Gül'den vekil maaşı sorusuna veto

Gül, 'Milletvekili maaşlarını soracaksanız konuşmam. Kültür ve sanat konuşmak için burdayız' diyerek gündeme ilişkin olası soruların önünü kesti

Gül'den vekil maaşı sorusuna veto
16px
24px
27.12.2011 08:47
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı tarafından 1995'ten bu yana verilen 'Kültür-Sanat Büyük Ödülleri' sahiplerini buldu. Bu yılki ödülleri, edebiyat eleştirmeni ve köşe yazarı Doğan Hızlan, Bizans ve Osmanlı Tarihçisi Prof. Semavi Eyice, hat sanatının yaşayan önemli isimlerinden Hasan Çelebi ile ünlü Şair Sezai Karakoç aldı. Bu tür törenlere mesafeli olduğu bilinen Karakoç, mazeret bildirerek Köşk'e gelmedi. Karakoç'un ödülü daha sonra evine gönderilecek.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi: 'Zaman zaman siyasetçiler, devlet adamları konjonktürlerden etkilenebilirler ama sanatçılar, kültür adamları daima sağduyularıyla hareket ederler. Sonunda gerçekten doğru yönlendirmeyi yaparlar.' Ödül sahiplerine iltifatlar eden Gül, edebiyat dalında ödüle layık görülen şair Sezai Karakoç'un, büyük bir  şair ve düşünce insanı olarak yerini aldığını belirterek, ekledi: 'Lisedeki öğrencilik yıllarımdan bu yana fikir ve dünya görüşümün oluşmasında büyük katkıları olan kişilerden birisidir.'

 Ödül alan Doğan Hızlan'a da seslenen Gül, 'Edebiyatın profesörü diyorlardı size. Kültür faaliyetlerini eleştirerek aslında onları güçlendirdiğinizi biliyorum' dedi.

 Vekil maaşlarını sorarsanız konuşmam

 Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki ödül töreninin ardından bir resepsiyon verdi. Gazetecilerle sohbet eden Gül, 'Milletvekili maaşlarını soracaksanız konuşmam. Kültür ve sanat konuşmak için burdayız' diyerek gündeme ilişkin olası soruların önünü kesti. Gül'ün bu sözleri üzerine gazeticilerden, 'O zaman Kültür Bakanımızın maaşını soralım' esprisi geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde