Gül'den askere gönderme: Türkiye burada

Gül'den askere gönderme: Türkiye burada

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonu "Türkiye burada" diye değerlendirdi.

Gül'den askere gönderme: Türkiye burada
16px
24px
29.10.2010 23:12
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyona katılanları tebriklerinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, "Türkiye'nin bütün gerçeği burada. Bütün farklılıkları, bütün renkleri burada. Türkiye'nin realitesi burada. Türkiye burada" değerlendirmesini yaptı.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ndeki restorasyonla ilgili bir değerlendirme üzerine de, "Devletin yüzü burası" şeklinde konuştu.

Gül, "Askerlerin ayrı resepsiyon vermesini nasıl değerlendirdiği" şeklindeki soruyu ise cevapsız bıraktı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ise bir gazetecinin "Resepsiyon çok stresli bir süreçte hazırlandı" şeklindeki sözleri üzerine, "Biz olgunuz, sabırlıyız. Her şeye de alışığız" değerlendirmesini yaptı.

TSK KOMUTA KADAMESİ DE KÖŞK'TEKİ RESEPSİYONA KATILMADI

Geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'eşsiz' katılırken, CHP'den ise bir süre önce partiye katılan İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ile İzmir milletvekili Harun Öztürk katıldı. Tan, resepsiyona kızıyla katıldı ve Gül ile bir süre ayak üstü sohbet etti.

TSK komuta kademesinden resepsiyona katılan olmazken, MHP ve BDP resepsiyona katılmayı tercih etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmayları Oktay Vural, Faruk Bal, Cihan Paçacı ve Deniz Bölükbaşı ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Akın Birdal ile gecede yer aldı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da kızıyla birlikte resepsiyona katıldı.

Geceye, Emel Sayın, Muazzez Ersoy, Neşet Ertaş, Zara, Ceza, Metin Şentürk, Acun Ilıcalı ve Sibel Turnagöl gibi sanat dünyasından isimler katıldı. Muazzez Ersoy, Hayrünnisa Gül'e gül hediye ederken, Metin Şentürk, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Her geçen gün daha da gençleşiyorsunuz" diyerek iltifat etti.
Öte yandan, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaşmaya gelirken ayağı kaydı. Cumhurbaşkanı Gül de ayağı kayan Tüzmen'i refleks göstererek tutmak istedi. Ancak Tüzmen dengesini sağlayarak yere düşmekten kurtuldu.

YENİLENEN RESEPSİYON SALONUNDE NEO-KLASİK VE SELÇUKLU İZLERİ

Çankaya Köşkü'nün yenilenen şeref holü ve resepsiyon salonları, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ilk kez 'görücüye' çıktı. Köşk'te yapılan yenilenme 'neo-klasik' olarak ifade edilirken, Selçuklu dönemine ait çizgilerin de restorasyonda kullanıldığı bildirildi. Ağırlıklı olarak bej ve açık kahverengi renkler kullanılırken, Köşk'teki bu değişim herkes tarafından 'geçer' not aldı. Yenilikler kapsamında, resepsiyon salonunda bulunan sahne de asansörlü hale geldi. Sahne istenildiğinde 3 kademeli olarak daha
işlevsel şekilde kullanılabilecek. Ayrıca, resepsiyon salonunun dört bir yanına konulan 'robot kamera'lar da dikkat çekti.

Hol ve salonlar yapıldığı tarihten bugüne kadar ilk defa yenilenirken, 20 yıl önce yapılan bu yapılarda; öncelikle depreme karşı bina güçlendirilmesi yapıldı. Zemin, tavan ve duvarlarda meydana gelen çatlakların oluşturduğu riskler giderildi ve ahşap kısımdaki çürümeler yenilendi.
Elektronik ve mekanik tesisatlar daha işlevsel ve sağlıklı çalışabilir hale getirilirken, ses, görüntü, aydınlatma ve sahne sistemleri günümüz teknolojisine uygun kaliteli bir yapıya kavuşturuldu.
Köşk'ün atıl duran mutfağı da yenilenerek devreye alındı. Resepsiyon salonları engelli vatandaşlar için mevzuat gereği yeniden düzenlenerek yapılırken, bu vatandaşların salonları sorunsuz kullanabilmeleri sağlandı.

Köşk'teki yenileme kapsamında ısı yalıtımı ve başta yangın olmak üzere her türlü riske karşı otomasyon sistemi kurularak gerekli tedbir alındı. Başta merdivenler olmak üzere mimari işlev yetersizlikleri giderilerek, dekorasyon açısından günün koşullarına uygun bir yenilenme sağlandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde