Gül'den Nabucco'ya onay

Gül'den Nabucco'ya onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Türkiye arasında Nabucco Projesi hakkındaki anlaşmaya ilişkin yasayı onayladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Türkiye arasında Nabucco Projesi hakkındaki anlaşmaya ilişkin yasayı onayladı.

Gül'den Nabucco'ya onay
16px
24px
10.03.2010 21:01
ABONE OLgoogle

     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 5956 sayılı ''Avusturya Cumhuriyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti, Macaristan Cumhuriyeti, Romanya ve Türkiye Cumhuriyeti Arasında Nabucco Projesi Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun''u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği bildirildi. 

     Yasaya göre, Nabucco Projesi ile Türkiye'nin Doğu ve Güney sınırlarından temin edilecek doğalgazın sırasıyla Türkiye, Bulgaristan, Romanya, ve Macaristan üzerinden Avusturya'ya kadar aktarılması için boru hattı döşenecek. Yasada, projenin uygulanmasına yönelik düzenlemeler yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde