Gül: Gittiğin her yerde takipçinim

Gül: Gittiğin her yerde takipçinim

Cumhurbaşkanı Gül, milli motosikletçi Sofuoğlu'nu arayarak, "Şampiyon olursan, motosikletini de al gel, beni ziyaret et" dedi.

Gül: Gittiğin her yerde takipçinim
16px
24px
29.08.2013 15:26
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'na, yarışlarını takip ettiğini belirterek, Dünya Superbike Şampiyonası'nda birinci olması halinde motosikletiyle Çankaya Köşkü'ne beklediğini söyledi.

Gül, 13-15 Eylül'de Intercity İstanbul Park'ta koşulacak Dünya Superbike Şampiyonası 11. ayağında yarışacak olan Sofuoğlu'nu telefonla aradı.

Sofuoğlu şöyle devam etti:

"Tebriklerini iletti ve aldığım başarılardan dolayı beni kutladı ve 'Ziyaretime hiç gelmedin ama' dedi. Ben de 'Gelmez olur muyum. İnşallah sezonum biter bitmez ilk işim sizin yanınıza gelmek olacak' yanıtını verdim. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Tamam o zaman. Şampiyon olursan motosikletinle beraber gel yanıma' dedi. Ben de 'Şampiyon olamasam da geleceğim. Sadece şampiyonluğu koymayalım' dedim."

Cumhurbaşkanı Gül'e, Dünya Superbike Şampiyonası'nda genel klasman ikincisi olduğu, şampiyonluk şansı bulunduğu bilgisini verdiğini dile getiren Sofuoğlu, "Şampiyon ya da ikinci, dedim. O da gülümsedi. 'Tabii ki beklerim' dedi. Allah nasip ederse sezon bitiminde ziyaretine gideceğim" ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ü İstanbul Park’taki yarışa davet ettiğini dile getirerek, "Dünya Şampiyonası'nın Türkiye ayağı. 'Eğer bu yarışa gelirseniz ve yarışı da kazanabilirsem İstiklal Marşı çaldığında kupamı elinizden almak istiyorum. Sizleri bekleyeceğiz' dedim" diye konuştu.

"Gittiğin her yerde takipçinim"

Sofuoğlu, 12 yıldır Avrupa'da yarıştığına ve ilk defa kendi ülkesindeki yarışa katılacağına dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine "Ben senin yarışlarını takip ediyorum. Aldığın başarılardan ve yaptığın birçok şeyden haberim var. Gittiğin her yerde takipçinim. Gerçekten de çok gurur duyuyorum. Sana biraz moral vermek istedim. Destekçin olduğumuzu söylemek için aradım" dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gösterdikleri ilgi ve desteğin kendisini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını anlatan Sofuoğlu, "Bunu Avrupa’da yarıştığım yerlerde, organizasyonlarda gururla söylüyorum. Özellikle Türkiye’de yapılacak yarışta onlar da burada bizimle olurlarsa beni gerçekten çok yüceltecekler" dedi.

Gül'e kask hediye edecek

Sofuoğlu, sezon bitirdikten sonra motosikletiyle Çanka Köşkü'ne gideceğini yineleyerek, "İnşallah, Cumhurbaşkanımıza yarışta kullandığım kaskı hediye edeceğim" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde